Fotoaparat SONY ILCE-6100 + objektiva SEL 16-50 in 55-210 mm

Zasnovan za trenutek

Variante:

Samo ohišje
ILCE6100
€899,99
Ohišje + zmogljiv objektiv z zoomom 16–50 mm
ILCE6100L
€999,99
Ohišje + objektivi z zoomom (16–50 mm in 55–210 mm)
ILCE6100Y
€1.249,99
Garancija zadovoljstva

1.149,00

Ni na zalogi

α6100

Zajemite svoj svet, delite svojo vizijo

Ujemite trenutke in portrete, ki jih želite ohraniti ali deliti z drugimi. Tehnologija za izjemno kakovost slik in hitrost, ki je bila razvita za modele polnega formata, opravi težko delo namesto vas. α6100 poskrbi, da nikoli ne zamudite trenutka.

Vas zanima komplet z objektivom?

Zasnovan za trenutek

Z izjemno hitrostjo in delovanjem samodejnega ostrenja ter doslednim sledenjem objekta α6100 spretno obvladuje mehaniko fotografije, da se lahko vi osredotočite na bolj umetniške vidike. Ujame dejanja, ki se zgodijo v delčku sekunde, in ustvari čudovite slike tudi v zahtevnih razmerah. Za izjemne fotografije in videoposnetke 4K v visoki ločljivosti

Razlogi za izbiro tega modela

Sledenje pri visoki hitrosti

Razišči

Neprekosljiva kakovost slike

Razišči

Izrazno snemanje videoposnetkov

Razišči

Fotografirajte v svojem slogu

Razišči

Sprotno sledenje

Sledite svojemu objektu z zanesljivo natančnostjo

Dosledno in zanesljivo ostrenje aktivnih objektov je bistveno pri fotografiranju pomembnih trenutkov, naj gre za športni dogodek ali vsakdanje življenje. Sonyjevi vrhunski algoritmi za sledenje objektov z UI* vas ne bodo pustili na cedilu, saj obdelajo izjeme količine podatkov o prostoru pri visoki hitrost v realnem času.

*Uporabljena je UI (umetna inteligenca) skupaj s tehnologijo strojnega učenja.

Samodejno ostrenje oči v realnem času za ljudi

Samodejno ostrenje oči v realnem času zagotavlja dosledno sledenje oči pri fotografiranju portretov v gibanju. Prednost lahko daste levemu ali desnemu očesu, funkcija pa deluje tudi, če je del obraza skrit, zatemnjen ali pogled usmerjen navzdol.

Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali

Sonyjevi inovativni algoritmi za zaznavanje oči delujejo pri živalih* in ljudeh, tako da lahko ustvarite izostrene portrete hišnih ljubljenčkov in čudovite posnetke divjih živali.

*Samo fotografije. Ne deluje z vsemi vrstami živali. Sledenje in izbira desnega/levega očesa niso na voljo.

Zanesljivo samodejno ostrenje

Široko območje samodejnega ostrenja, izjemna hitrost in dosledno sledenje

Široko območje samodejnega ostrenja temelji na visoki gostoti s 425 točkami s faznim zaznavanjem in s 425 točkami z zaznavanjem kontrasta za bolj natančno zaznavanje. Hitro delovanje najnovejšega mehanizma za obdelavo pomaga doseči izjemno hitrost samodejnega ostrenja z 0,02 sekunde*, medtem ko napredni algoritmi predvidevajo naslednji položaj subjekta.

*Po podatkih Sonyjeve raziskave, notranje merjenje v skladu s smernicami CIPA z nameščenim objektivom E 18–135 mm F3,5–5,6 OSS, izklopljenim prednastavljenim samodejnim ostrenjem in uporabljenim iskalom.

[1] Pokritost s samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem (425 točk) [2] Pokritost s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta (425 točk)

Hitro neprekinjeno fotografiranje z do 11 sličicami/s, z AF/AE

Impresivna hitrost notranje obdelave in visokozmogljiv medpomnilnik za neprekinjeno fotografiranje z do 11 sličicami/s* s poznejšim ogledom ali z 8 sličicami/s* za sprotni pregled ob minimalni zakasnitvi. Eno zaporedno fotografiranje za približno 77 posnetkov** v JPEG (standardno).

* Do 11 sličic/sekundo v neprekinjenem načinu “Hi+” in do 8 sličic/sekundo v neprekinjenem načinu “Hi”. Največje število sličic/sekundo je odvisno od nastavitev fotoaparata.
** Z načinom neprekinjenega fotografiranja “Hi+”. Sonyjev notranji način merjenja.

Tiho neprekinjeno fotografiranje z do 8 slič./s

Tiho fotografiranje je uporabno, ko je šum moteč, na nastopih v živo ali pri portretiranju živali. S fotoaparatom α6100 lahko neprekinjeno fotografirate brez šuma zaklopa, s hitrostjo do 8 sličic/s* in s sledenjem AF/AE celo v AF-C ter s samodejnim sprotnim ostrenjem oči ali sprotnim sledenjem.

*Največje število sličic/sekundo je odvisno od nastavitev fotoaparata. Nekaj popačenja se lahko pojavi pri hitro premikajočih se objektih ali če se fotoaparat med snemanjem hitro premakne vstran.

Vrhunska ločljivost slike in naraven videz tekstur

Senzor APS-C s pomočjo bakrene žice omogoča boljšo prevodnost in izboljšano vezje za obdelavo, kar pomaga učinkovito optimizirati zbiranje svetlobe. Skupaj z najnovejšo generacijo mehanizmov za obdelavo slike to omogoča boljšo ločljivost slike in naraven videz tekstur.

Jasnejše slike v okoliščinah s šibko svetlobo

Zaradi boljšega zmanjševanja šumov so čistejše slike zatemnjenih prizorov, ko je treba fotografirati z visoko občutljivostjo. Osnovna občutljivost ISO doseže najvišji ISO 32000 (z razširjeno občutljivostjo ISO do 51200 za fotografije). Zmanjševanje šumov je posebej učinkovito v pogostem razponu od srednje do visoke.

Pristni kožni odtenki

Funkcija kožnega odtenka, podedovana od naših najnovejših, priznanih fotoaparatov polnega formata ujame naravno lepoto tonov človeške kože in vam tako pomaga ustvariti najboljše portrete.

Realistična reprodukcija barv

Naraven videz slik z izboljšano reprodukcijo barv za boljšo upodabljanje prizorov, ki jih vidite v realnem življenju, z živahnejšimi barvami cvetlic in podobnimi objekti ter odpravljanjem nazobčanosti in napačnih barv.

Hitro hibridno samodejno ostrenje za videoposnetke

Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem in zaznavanjem kontrasta

Hitro in natančno hibridno samodejno ostrenje izpolnjuje stroge zahteve videoposnetkov 4K. Učinkovitejši sistem s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja omogoča stabilnejše samodejno ostrenje, samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta pa splošno natančnost. Tekoče, zanesljivo ostrenje se ohrani tudi, če vašemu subjektu pot prekriža drug objekt.

Snemanje videoposnetkov 4K visoke ločljivosti

Prikaz vseh slikovnih pik brez združevanja slik obdela približno 2,4-krat* več informacij, kot je zahtevano za posnetke 4K (QFHD: 3840 x 2160)** in tako ustvari izjemno natančne, globoke in realistične videoposnetke.

* Snemanje v 24p Približno 1,6-krat pri snemanju 30p.
** Za snemanje videoposnetkov v formatu XAVC S potrebujete kartico SDHC/SDXC razreda 10 ali višjega. Za hitrost 100 Mb/s potrebujete kartico SDHC/SDXC UHS-I (U3).

Sledenje z dotikom za videoposnetke

Funkcija sledenja z dotikom fotoaparata ponuja gladko, dosledno izostreno sledenje objekta in jo je mogoče vklopiti z enostavnim dotikom zaslona.

Razširite vaše možnosti snemanja videoposnetkov

Fotoaparat lahko neposredno posname videoposnetke v počasnem posnetku (do 5-krat) in hitrem posnetku (do 60-krat) brez potrebe po naknadni obdelavi v računalniku.

Zunanji vhod za mikrofon za visoko kakovost zvoka

α6100 je opremljen z vtičnico za zunanji mikrofon, prek katerega lahko prenesete zvok in tako posnamete zahtevnejše videoposnetke in visokokakovostne video spletne dnevnike.

Enostavno kadriranje sebkov

Zahvaljujoč LCD-monitorju fotoaparata, ki ga lahko nagnete za 180° navzgor, lahko sebe enostavno postavite v kader pri snemanju video spletnih dnevnikov in ustvarjanju sebkov.

Prilagodljivo snemanje z nizkega kota

Monitor je mogoče nagniti navzgor za 180° in navzdol za 74°, kar omogoča enostavnejše kadriranje subjekta pri fotografiranju z nizkega ali visokega kota.

Priročne funkcije sledenja z dotikom in ostrenja na dotik

Ko ste v meniju nastavili sledenje z dotikom, izberite objekt z dotikom monitorja. Pri fotografiranju ali snemanju videoposnetka bo fotoaparat vklopil funkcijo samodejnega sledenja. Enostavno lahko uporabite tudi ostrenje na dotik – dotaknite se točke na monitorju, da nastavite ostrenje.

Prilagodljivi kontrolniki za priročno uporabo

Vaš fotoaparat α6100 lahko nastavite za čim boljšo priročnost, tako da dodelite do osem njegovih tipk in kontrolnikov katerikoli od 89 različnih funkcij za fotografiranje in predvajanje.

Funkcija »My Menu« (Moj meni) za hiter dostop

S funkcijo »My Menu« (Moj meni) fotoaparata lahko registrirate do 30 različnih elementov menija za hiter dostop do dejanj, ki jih pogost uporabljate.

Prilagajanje uporabniškega vmesnika po meri

Na zaslonu z nastavitvami po meri je prikazan položaj krmilnih tipk in gumbov, tako da lahko potrdite dodelitve funkcij že z enim samim pogledom. Za enostavnejšo nastavitev si lahko možnosti v meniju ogledate med prilagajanjem menija funkcije.

Namizne aplikacije Imaging EdgeTM

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge je fotografiranje boljše. Uporabite funkcije daljinskega upravljanja za nadzor v živo na zaslonu PC-ja, iskala za hiter pregled in izbiranje slik v knjižnicah ter urejanja za razvijanje visokokakovostnih fotografij iz podatkov RAW. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek v obliki zapisa RAW in bodite učinkovitejši*.

* Za nekatere modele fotoaparata združljivost z vsemi funkcijami ni podprta. Podrobnosti najdete na Sonyjevem spletnem mestu za podporo.

Več

Fotoaparati serija