Objektiv serije E SONY SONY SEL-40F25G FE 40 mm F2,5 serije G

#SEL40f25

Garancija zadovoljstva

719,00

Ni na zalogi

Kompakten in vrhunsko izdelan standardni glavni objektiv

Ta standardni glavni objektiv nudi visoko kakovost slike in zameglitev ozadja objektiva G v kompaktni zasnovi z vrhunsko kakovostjo izdelave in intuitivnim upravljanjem. To je idealen objektiv za snemanje portretov. Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje je popolna rešitev za zajem ključnih trenutkov pri snemanju fotografij in filmov.

Kompakten in natančen glavni objektiv 50 mm F2,5

Ujemajoč se komplet prenosnih primarnih objektivov

To je eden način primarnih objektivov G (na prodaj ločeno), ki nudi različne goriščne razdalje pri nespremenjenem zunanjem videzu, premer filtra 49 mm, kompaktna zasnova in postavitev. Objektivi so dovolj kompaktni, da lahko s seboj vzamete vse tri. Tako boste pripravljeni na izjemne posnetke najrazličnejših prizorov in subjektov, zaradi podobne teže pa ne boste imeli težav pri nastavljanju ravnotežja na kardanskem mehanizmu.

Intuitivna kovinska zasnova in jasna optika

Kovinska (aluminij) zunanjost ohišja objektiva in senčila ter vgravirana goriščna razdalja in oznake zaslonke še poudarijo vrhunsko kakovost izdelave. Izredno lahka in kompaktna zasnova, visoka kakovost slike objektiva G, obroček za zaslonko in ročno ostrenje z linearno odzivnostjo nudijo intuitivno delovanje, s katerim postane snemanje izjemno doživetje.

Kompaktna in lahka zasnova omogoča dolgotrajno prenašanje in udobno snemanje

Mehanska zasnova izkorišča vse zmogljivosti najsodobnejše tehnologije optike z učinkovito postavitvijo dveh asferičnih elementov objektiva in kratko hrbtno razdaljo pri izjemno kompaktni velikosti in nizki teži z vsega 174 g (6,2 unče). Objektiv je popolna izbira za snemanje portretov na prostem ali snemanje filmov s kardanskim mehanizmom. Mobilnost omogoča kompaktna zasnova, ki se ujema tako z ohišji polnega formata kot tudi ohišji APS-C.

Najsodobnejša tehnologija optike za visoko kakovost od roba do roba slike

Najsodobnejša tehnologija optike z dvema asferičnima elementoma in enim elementom iz stekla ED (izjemno nizka razpršitev) omogoča izredno kakovost slike z visoko ločljivostjo in preprečevanjem barvnega robljenja na vseh delih slike. Asferični elementi odpravljajo različna odstopanja in zagotavljajo visoko ločljivost od roba do roba slike, tudi pri najširši zaslonki s plitko globinsko ostrino. Element iz stekla ED odpravlja barvno odstopanje in učinkovito zmanjša barvno robljenje, ki se pogosteje pojavlja na robu slike.

Čudovita naravna zameglitev ozadja

Na voljo je krožna zaslonka s 7 lopaticami z natančnim nadzorom sferičnega odstopanja, ki vpliva na zameglitev ozadja in nudi čudovit naravni videz zameglitve ozadja objektiva G.

Dvojni linearni motorji omogočajo hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje

Dva linearna motorja zagotavljata hitro in natančno samodejno ostrenje z vrhunsko zmogljivostjo sledenja, ki omogoča izkoristek vseh zmogljivosti ohišja fotoaparata za zajem trenutkov prizorov na ulici, spremembah izraza pri fotografiranju portretov in podobno. Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje z vrhunsko zmogljivostjo sledenja je popolna rešitev za snemanje filmov in fotografij.

Izjemna zmogljivost bližnjih posnetkov

Zaradi najmanjše razdalje ostrenja 35 cm (1,15 čevlja) (AF)/31 cm (1,02 čevlja) (MF) in povečave 0,18x (AF)/0,21x (MF) je ta objektiv uporaben za fotografiranje mize ali bližnje posnetke rož ali malih predmetov z zameglitvijo ozadja, ki poudari fotografiran objekt.

Izredno upravljanje in zanesljivost v kompaktni zasnovi

Kljub kompaktnosti nudi objektiv gumb za zaklep ostrenja, stikalo za način ostrenja, obroček za zaslonko, stikalo za vklop ali izklop klika zaslonke in ročno ostrenje z linearno odzivnostjo. Kovinska (aluminij) zunanjost ohišja objektiva in senčila še pripomore k izjemni trpežnosti in obstojnosti izdelka. Zasnova je poleg tega odporna proti prahu in vlagi, kar zagotavlja zanesljivost v zahtevnih pogojih fotografiranja na prostem.

Konfiguracija objektiva

Brezhibna zasnova objektiva Sony G poudari elegantno kombinacijo visoke ločljivosti in čudovite zameglitve ozadja, s katerima lahko umetnik še lažje izrazi svojo vizijo.
[1] Asferični objektiv [2] ED-steklo z izjemno nizko razpršitvijo

Diagram MTF

MTF označuje, kako dobro objektiv reproducira fine podrobnosti, merjene kot dosežena stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi vrsticami.
[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm)
[3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca
[6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] Radialne vrednosti
[9] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Obroček za zaslonko / 3. Gumb za zaklep ostrenja / 4. Oznaka zaslonke / 5. Stikalo za način ostrenja / 6. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z objektivom FE 50 mm F2,5 G

V zvezi z nekaterimi ohišji fotoaparatov je za polno funkcionalnost morda treba posodobiti programsko opremo.

Značilnosti

Standardni glavni objektiv G

Kompaktna in lahka zasnova omogoča dolgotrajno prenašanje in udobno snemanje

Najsodobnejša tehnologija optike za visoko kakovost od roba do roba slike

Čudovita naravna zameglitev ozadja

Dvojni linearni motorji omogočajo hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje

NAJMANJŠA RAZDALJA OSTRENJA
0,35 m (AF), 0,31 m (MF) (1,15 čevlja (AF), 1,02 čevlja (MF)

NAJVEČJE RAZMERJE POVEČAVE (X)
x 0,18 (AF), x 0,21 (MF)

PREMER FILTRA (MM)
49

TEŽA
174 g (6,2 unče)

Nastavek objektiva

TIP senzorja

Lastnosti objektiva

Goriščnica

Tehnologija