Pogoji poslovanja

Vaša zasebnost in piškotki

Lorex d.o.o. izjavlja, da spoštuje kriterije in merila predpisana za zagotavljanje zasebnosti in varovanje osebnih podatkov.

Registracija

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino LOREX  je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev in sicer v primeru, da se odločite za nakup. Lorex d.o.o. in oz. njegov upravitelj izjavlja, da ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se s tem ne strinjate.

LOREX d.o.o.  bo po potrebi razkrival vaše osebne podatke, če bo to po zakonu nujno ali v dobri veri, da je tako dejanje nujno zato, da:

 • bi bili skladni z zakonskimi predpisi ali zakonskimi postopki, ki se izvajajo na spletnem mestu
 • bi zaščitili in branili lastnino ali pravice podjetja Lorex d.o.o. oz. njegovega upravitelja
 • bi ukrepali v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti uporabnikov spletne trgovine Lorex-a, njegovih spletnih strani ali javnosti.

Varovanje osebnih podatkov

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina Lorex oz. njegov upravljavec dobro skrbita za varnost vaših osebnih podatkov in spoštujeta vašo izbiro za njihovo nameravano rabo.

Če imate pomisleke ali dodatna vprašanje glede zasebnosti nam pišite na e-mail.:  prodaja@lorex.si ali info@lorex.si

Piškotki (angl. cookies)

Piškotki (angl. cookies) so preproste tekstovne datoteke, ki jih nekatere spletne strani preko brskalnika shranijo na vaš računalnik in tako shranjujejo nekatere podatke. Ob ponovnem obisku strani vas tako spletna stran ponovno prepozna, npr. za funkcijo “zapomni si me”..

Večino piškotkov, ki jih uporablja spletna stran, je namenjena zagotavljanju, da si brskalnik zapomni, kje ste brskali po spletni strani in jih po končani seji, brskanju, pozabi.

Spletna stran uporablja tudi piškotke, ki jih uporablja Google Analytics (podrobnosti) in so pomembni za beleženje obiska strani in optomizacijo.

Brskalniki privzeto dopuščajo piškotke. Če želite piškotke izbrisati ali spremeniti nastavitve brskalnika glede tega, sledite naslednjim navodilom za posamezne najpogostejše brskalnike:

Cene in načini plačila

Cene

Cene objavljene na spletu so informativne maloprodajne z vključenim DDV-jem (22%). Lorex d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen ne glede na njihovo objavo na spletu in ne odgovarja za morebitne napake pri podatkih o artiklih in njihovih cenah.

Lorex d.o.o. si bo prizadeval, da bo zagotovil stranki dobavo naročenega blaga, v kolikor bo to v njegovi moči. V kolikor izdelek ni več dobavljiv Vam bo prodajalec ponudil alternativno izbiro.

Plačilo po predračunu

Predračun boste prejeli po elektronski pošti na podlagi vašega naročila. Znesek predračuna bo vseboval tudi tiste izdelke, ki jih trenutno ni na zalogi. S predhodnim strinjanjem z Vami, bomo po plačilu predračuna naročili manjkajoče blago. V primeru, da manjkajočega blaga ne želite, Vam bomo poslali popravljen predračun.

Metoda plačila preko spletnih bank je med vsemi načini plačil zagotovo najvarnejša in najhitrejša in je zato tudi najbolj zaželena. Vaše plačilo bomo preko spleta preverili in Vam šele po prejetju nakazila poslali naročeno blago.

Plačilo po povzetju

Naročilo plačate dostavljalcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno. Pri plačilu po povzetju se obračuna le minimalen strošek odkupa (do 96 EUR je to 0,96 EUR, nad 96 EUR pa 1% vrednosti nakupa).

Plačilo ob prevzemu

Naročilo lahko poravnate ob prevzemu v naši poslovalnici z gotovino. Po obdelavi Vašega naročila vam bomo poslali sporočilo ali pa vas poklicali, kdaj lahko prevzamete naročeno blago.

Plačila s plačilnimi karticami

Storitev plačevanja s plačilnimi in kreditnimi karticami trenutno še ni na voljo, bo pa uvedena kmalu.

Garancijski pogoji

Garancijski list imajo vsi izdelki, tehnične narave in velja za izdelke, ki so kupljeni na podlagi priloženega računa, kot datum prodaje pa velja datum na računu. Garancijo se uveljavlja z računom ali kopijo in potrjenim garancijskim listom. Garancija za vse izdelke je najmanj 1 leto. Za izdelke, ki imajo daljšo garancijsko dobo, je le-ta posebej označena. Garancija ne velja za potrošni material!

Uveljavljanje garancije se vrši na sedežu pooblaščenega servisa, ki je naveden na garancijskem listu. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

Garancija preneha veljati pri:

 • okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela….)
 • če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja.
 • pri spremembah na aparatu
 • pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov, samovoljnem ožičenju elementov kot so stikala, potenciometri, vtiči itd.
 • pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu
 • pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
 • pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja
 • pri defektih, ki nastanejo zaradi premostičenih varovalk ali zaradi uporabe napačnih varovalk

V kolikor želite dodatne informacije v zvezi z  pooblaščenimi servisi in garancijo, se obrnite na info@lorex.si.

Dostava

Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan prejema plačila oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo “V obdelavi”. Dobavni rok je takoj iz zaloge ali v izjemnih primerih do največ 21 dni. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo po elektronski pošti obvestili o nameravanem roku dostave.

Strošek dostave za naročila v vrednosti nad 50 € je že vračunan v znesek naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave za manjša naročila je vedno enaka ne glede na težo paketa in znaša 3,00 EUR  z DDV (razen, če ni drugače dogovorjeno). Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Dostava blaga se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – lahko pa Vam dostavijo paket tudi na delovno mesto. Če dostava ni uspešna oziroma, če ste ob času dostave odsotni, vam  dostavna služba pusti obvestilo, kje lahko prevzamete blago. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM).

Blago dostavlja dostavna služba POŠTA SLOVENIJE. Naročene izdelke lahko osebno prevzamete tudi v naši poslovalnici (plačilo z gotovino ali kartico), ob prehodnem naročilu in sicer na telefon: 01/51 404 72 (v dopoldanskem času). Naslov za prevzem je v tem primeru:

Lorex d.o.o.

Prodajni Salon LOREX
Cesta v Kleče 9
1000  Ljubljana
Tel:  01 4392975

E-pošta: prodaja@lorex.si
www:  https://www.lorexcenter.si