Handycam® kamera 4K SONY FDR-AX53

Snemajte posnetke 4K s štirikrat več podrobnosti kot pri Full HD (3840 x 2160 slikovnih pik v primerjavi s 1920 x 1080) ter zajemite več dragocenih podrobnosti za živahne in pristne posnetke. #FDRAX53

Garancija zadovoljstva

999,00

Na zalogi

SONY FDR-AX53

Podoživite zanimive trenutke

Predstavljajte si razburljivo dogajanje. Strastno se ga lotite. Ohranite ga v spominu za vedno. Z videokamero Handycam® 4K lahko snemate pristne posnetke dragocenih spominov.

Napredne funkcije za vrhunske videoposnetke

Zmogljivost vrhunske videokamere Handycam® 4K je res neprekosljiva. Z uravnanim optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot™ in hitrim inteligentnim samodejnim ostrenjem lahko dosežete želene slike. Nova struktura mikrofona zajema prostorsko vzdušje. Preizkušate lahko tudi trenutke v gibanju ali nadzorujete profesionalne/ročne funkcije. Zabava in možnosti so neomejene.

Razlogi za izbiro kamere

Ključ do izjemne kakovosti slike

Napredna objektiv in slikovni senzor zagotavljata še natančnejši prikaz, boljšo občutljivost in višjo zmogljivost.

Več o tem

Uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™

Vrhunska stabilizacija slike omogoča stabilno snemanje po celotnem razponu zooma in tudi med hojo.

Več o tem

Hitro inteligentno samodejno ostrenje

Izjemno učinkovit pogon objektiva in predvidevanje razpona samodejnega ostrenja lahko ostrenje z oddaljenih predmetov hitro premakneta na predmete v bližini.

Več o tem

Snemanje visokokakovostnega zvoka

Nova struktura mikrofona zbira zvoke iz petih smeri s približno 40 % manj šuma za pristnejše vzdušje.

Več o tem

Zabavajte se med in po snemanju

Bodite ustvarjalni s funkcijo hitrega snemanja in časovnega preskoka ter ustvarite vrhunski videoposnetek.

Več o tem

Več funkcij za bolj profesionalne posnetke 

Snemajte kot profesionalec s funkcijami ročnih nastavitev, ročnim iskalom in časovno kodo ter zapisovanjem uporabniških bitnih podatkov.

Več o tem

Novi objektiv ZEISS™ z 20x zoomom in podporo za 4K

Z objektivom ZEISS Vario-Sonnar T* z najširšim kotom 26,8 mm lahko v kader zajamete še več

Novi CMOS-senzor Exmor R™ za 4K

Večje število slikovnih pik izboljša občutljivost pri snemanju videoposnetkov z manj šumov, celo v temi.

Izjemna kakovost 4K in HD z visoko bitno hitrostjo

Pri posnetkih z visoko bitno hitrostjo4 v formatu XAVC S so prehodi med prizori z veliko dogajanja povsem tekoči.

Uravnan optični stabilizator SteadyShot™

Napredna stabilizacija slike odpravlja tresljaje za stabilnejše snemanje videoposnetka znotraj razpona zooma od širokega kota do telefoto. V načinu snemanja HD tudi v nemirnih razmerah odpravlja posledice tresenja videokamere s 5-osnim inteligentnim aktivnim načinom, ki odpravlja tresljaje v petih različnih smereh, da lahko snemate stabilne visokokakovostne videoposnetke tudi med tekom.

Hitra odzivnost samodejnega ostrenja, s katero zajamete pomembne trenutke

Hitro inteligentno samodejno ostrenje omogoča zelo hitro in natančno samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta tako, da minimizira premikanje objektiva, predvideva razpon samodejnega ostrenja in pospeši pogon objektiva ter s tem izboljša odzivnost, da lahko ujamete še tako bežne trenutke.

Vrhunske zmogljivosti snemanja z zoomom

Z objektivom z 20-kratnim optičnim zoomom in 30-/40-kratnim zoomom za jasno sliko (za 4K/HD) lahko snemate oddaljene predmete in posnamete nepozabne trenutke.

Pristno snemanje glasov, glasbe in drugih zvokov

Z novo strukturno zasnovo lahko mikrofon iz petih smeri zbira jasnejši zvok s pribl. 40 % manj šuma in dvakrat učinkovitejšim 2-kanalnim stereo zvokom (za snemanje v načinu XAVC S) ter trikrat učinkovitejšim 5.1-kanalnim prostorskim zvokom (za snemanje v načinu AVCHD). Tako je mogoče zagotoviti pristno reprodukcijo zvoka z jasno določenim ločevanjem.

Hitro snemanje v ločljivosti Full HD za visokokakovostne počasne posnetke

Snemajte v ločljivosti Full HD v hitrosti 120/100 sličic na sekundo (NTSC/PAL), uredite posnetke in počasni posnetki videoposnetka bodo med predvajanjem videti neverjetno tekoči in ostri. To je zelo uporabno za podrobnejše pregledovanje športnih dogodkov in vsakdanjih prizorov, pri katerih ne morete biti pozorni na vse, saj je dogajanje prehitro.

Snemanje s časovnim preskokom v 4K

Omogoča neprekinjeno fotografiranje v 4K v daljšem obdobju z izbranim fiksnim razmikom med posameznimi posnetki, urejanje celotnega zaporedja fotografij v postprodukcijskem postopku in predvajanje teh fotografij v obliki videoposnetka s časovnimi preskoki.

Supervzorčno predvajanje v Full HD

Tudi brez ločljivosti 4K uživajte v boljši sliki. Videokamera z zmogljivimi vzorčenjem posnetke 4K samodejno pretvori v izjemno podrobne posnetke Full HD.

Obrezovanje predvajanja

Izberete lahko določen del slike in ga predvajate v kakovosti Full HD z visoko ločljivostjo 4K. Z vzvodom za zoom ali ikono na zaslonu lahko spremenite velikost izbranega dela.

Napredne funkcije snemanja

Ergonomske ročne funkcije omogočajo popolno prilagajanje. Z intuitivnim večnamenskim obročem prilagajajte zoom, ostrenje, osvetlitev, zaslonko, hitrost zaklopa, premik AE ali premik izravnave belin, ko z ročnim gumbom izberete način. Elektronsko iskalo zagotavlja natančen predogled slike.

Časovna koda/uporabniški bitni podatki

Časovna koda in uporabniški bitni podatki se lahko videoposnetkom dodajo kot podatkovni elementi. Funkcija časovne kode na podatke o sliki zabeleži ure/minute/sekunde/hitrost sličic za natančno napredno urejanje videoposnetkov. Funkcija uporabniških bitnih podatkov beleži podatke, kot so datum/čas/številka prizora itd., v obliki 8-mestnih poljubnih števil in je uporabna za urejanje videoposnetkov z dvema ali več videokamerami.

Izjemna kakovost slike

S formatom XAVC S, ki je bil razvit iz formata XAVC za profesionalno uporabo, snemanje v 4K s hitrostjo 100 Mb/s in posnetek visoke bitne hitrosti v Full HD s hitrostjo 50 Mb/s zagotavljata neverjetno kakovostne posnetke. Podatki XAVC S so stisnjeni, da jih uporabniki lažje upravljajo.

Vrhunski nočni posnetki

Ta funkcija z infrardečo svetlobo fotografira tudi v popolni temi. Starši lahko s funkcijo NightShot snemajo prikupne obraze otrok med spanjem.

Zaznavanje obrazov in funkcija Smile Shutter

Z zaznavanjem obrazov optimirajte ostrenje, osvetlitev in barve za osebe, ki so na posnetkih najpomembnejše. Obraz posameznika lahko poudarite tako, da se ga dotaknete na LCD-zaslonu. FDR-AX33 s funkcijo Smile Shutter samodejno snema fotografije privlačnih (vendar bežnih) nasmehov, tudi med snemanjem videoposnetkov.

Samodejno ostrenje z zaklepom

Z optimalno točko samodejnega ostrenja in prilagajanjem velikosti ciljnega okvirja glede na značilnosti predmeta vedno izboljša sledenje premikajočim se predmetom. Dotaknite se predmeta na LCD-zaslonu za natančno izostritev pri snemanju hitro premikajočih se predmetov.

Golf Shot

Svoj zamah lahko analizirate brez zahtevne opreme. Z načinom Golf Shot lahko snemate in fotografirate vse faze svojega zamaha.

Mikrofon za 5.1-kanalni prostorski zvok

Snemajte jasen zvok, ki natančno odraža vzdušje prizora, in ga s sistemom za domači kino predvajajte v prostorskem zvoku. Merilniki stopnje na LCD-plošči omogočajo spremljanje stopenj vseh kanalov.

Odpravljanje mojega glasu

Zmanjšajte intenzivnost glasu uporabnika izza videokamere, ki snema dogajanje, ko med snemanjem govori ali spodbuja osebe, ki jih snema.

Motion Shot Video

Priročna funkcija omogoča predvajanje dramatičnega zaporedja prekritih slik za spremljanje vsake sekunde dogajanja, zato je uporabna za analiziranje športnih potez na zaslonu. Med predvajanjem lahko prilagajate interval med slikami ali začasno prekinete predvajanje, da posnamete fotografije in jih delite s prijatelji.

Highlight Movie Maker

Highlight Movie Maker je vsestranska funkcija za enostavno urejanje videoposnetkov, ki nudi številne hitre funkcije. Med snemanjem poudarjajte pomembne trenutke in dovolite, da videokamera prehode samodejno sinhronizira z izbrano glasbeno spremljavo.

Dvojno snemanje videoposnetkov

Hkrati snemajte dva – enega v formatu najvišje kakovosti XAVC S ali AVCHD in enega v formatu mp4. Tako imate pripravljeno manjšo datoteko za izmenjavo, ki je profesionalne kakovosti za nadaljnje urejanje.

Pretakanje v živo prek storitve USTREAM®

Od nastopov do športnih dogodkov – nekateri prizori so najboljši v živo. Prizore predvajajte v živo s sliko in zvokom visoke kakovosti.

Upravljanje več videokamer

Več posnetkov omogoča več možnosti za urejanje. Enostavno snemajte z različnih kotov, ko so kamere nameščene neposredno na videokamero Handycam® ali sprožene brezžično. Upravljanje več videokamer omogoča enostavno sinhronizacijo nastavitev snemanja na združljivih napravah, povezanih prek brezžične povezave.

Daljinski upravljalnik na dotik in izmenjava z enim dotikom

Z daljinskim upravljalnikom na dotik lahko pametni telefon ali tablični računalnik uporabljajte kot iskalo in daljinski upravljalnik za digitalni fotoaparat, izmenjava z enim dotikom pa vam omogoča prenašanje fotografij in videoposnetkov iz fotoaparata. Če na pametni telefon Android ali tablični računalnik s podporo za NFC namestite aplikacijo PlayMemories Mobile, se lahko izognete zapleteni nastavitvi in enostavno vzpostavite brezžično povezavo tako, da se z napravo dotaknete fotoaparata. Fotoaparat lahko zdaj upravljanje s pametnim telefonom in fotografirate prej nedosegljiva mesta ali tudi sami stopite v skupinski posnetek, fotografije pa lahko hitro prenašate v pametni telefon za izmenjavo v SNS. Nimate povezave NFC? Nič lažjega. Naprave lahko združite tudi ročno.

LCD-zaslon Xtra Fine s tehnologijo WhiteMagic™

Natančni zaslon Xtra Fine LCD s tehnologijo WhiteMagic s slikovnimi pikami RGB in belimi slikovnimi pikami izboljša svetlost ter predvaja tudi najmanjše podrobnosti in odtenke v vseh pogojih snemanja, tudi na prostem in pri močni sončni svetlobi.

Čudovita pristna kakovost 4K

Novo razvit objektiv in slikovni senzor izboljšata vrhunsko ločljivost 4K in omogočata izjemno natančno zajemanje visokokakovostnih filmov pri šibki svetlobi.

Nov slikovni senzor ekskluzivno za 4K

Novi slikovni senzor s približno 1,6-krat večjimi slikovnimi pikami zagotavlja vrhunsko občutljivost za zajemanje čudovitih visokokakovostnih slik z nižjo stopnjo šuma v temnih in svetlih razmerah snemanja.

Nov objektiv ZEISS™ Vario-Sonnar T* za 4K

Ta nov objektiv ujame neverjetne podrobnosti visokokakovostnih slik 4K po celotnem razponu od širokega kota do telefoto. Objektiv AA (napreden asferični objektiv) zagotavlja pristne podrobnosti in kompaktno zasnovo enote objektiva. Objektiv ED (izjemno nizka razpršitev) zagotavlja natančno reprodukcijo barv. Večslojni premaz ZEISS T* še izboljša kakovost slike, saj zmanjšuje neželene odseve in bleščanje.

Do 26,8 mm širokokotni objektiv

Pri snemanju videoposnetkov ali fotografij vam lahko širokokotni objektiv, ki je povsem brez konkurence v svojem razredu, pomaga zajeti več pokrajine in zaprtega prostora, če nimate dovolj prostora za dodaten korak nazaj. Celo brez širokokotnega pretvorniškega objektiva lahko videokamera posname območje do 26,8 mm (razmerje stranic 16:9) v načinu za videoposnetke.

Supervzorčno predvajanje v Full HD brez podpore za 4K

Videoposnetki 4K se samodejno pretvorijo v Full HD za predvajanje s televizorji HD

Obrezovanje predvajanja ob dotiku obreže okvir

S prstom drsite po LCD-zaslonu, da obrežete okvir videoposnetka 4K, ki ga predvajate s televizorjem Full HD.

Zelo stabilno snemanje med gibanjem

V kratkem videoposnetku spodaj si lahko ogledate učinke odpravljanja tresenja videokamere z uravnanim optičnim stabilizatorjem SteadyShot (desno) in optičnim stabilizatorjem slike (levo).

Manj tresenja slike znotraj širokega razpona zooma

Za izjemno stabilno snemanje filmov od širokega kota do telefoto. 5-osni inteligentni aktivni način v načinu snemanja HD še bolje odpravlja tresenje fotoaparata, tudi pri snemanju med tekom.

Osupljivo hitro ostrenje

Hitro inteligentno samodejno ostrenje ni samo izjemno hitro, temveč tudi neverjetno natančno.

Hitro inteligentno samodejno ostrenje pospešuje učinkovito

Novi algoritem samodejnega ostrenja optimira komunikacijo med lečo in slikovnim procesorjem za posebej hitro samodejno ostrenje, najsodobnejši sistem za predvidevanje razpona samodejnega ostrenja pa ohranja izostreno sliko.

Posnemite pristen zvok

Nova struktura mikrofona je zasnovana za snemanje visokokakovostnega zvoka, ki posreduje polnejše vzdušje s približno 40 % manj šuma.

Opcijsko lahko dodate tudi mikrofon Sony ECM-CG60

Več zabave od začetka do konca

Zabava pri uporabi videokamere Handycam® se nadaljuje tudi po končanem snemanju, ko izboljšujete, preoblikujete in montirate posnetke v nepozaben film.

Posebni učinki še izboljšajo videoposnetke

Hitro snemanje za počasne videoposnetke

Posnemite film pri visoki hitrosti sličic, kot je 100 sličic na sekundo, s kakovostjo Full HD. Počasni film bo razkril neverjetno kakovost slike skozi celotno dogajanje.

Podrobnosti

Spremljajte spremembe s časovnimi preskoki v 4K

S funkcijo časovnega preskoka posnemite fotografije prizora v daljšem obdobju z izbranim časovnim presledkom med posameznimi posnetki in uredite zaporedje v visokokakovosten videoposnetek s časovnimi preskoki v ločljivosti 4K.

Podrobnosti

Odkrijte bolj profesionalne možnosti snemanja

Profesionalne funkcije vključujejo ročni obroč in ročni gumb za upravljanje različnih določljivih funkcij in snemanja časovne kode in uporabniških bitnih podatkov.

Napredne funkcije za profesionalno urejanje

Snemanje časovne kode in uporabniških bitnih podatkov

Te funkcije so nepogrešljive za napredno urejanje. Urejanje je lahko še preprostejše z izbirnimi daljinskimi upravljalniki.

Značilnosti

Snemanje v 4K Ultra HD (3840 x 2160)
Uravnan optični stabilizator slike SteadyShot™ s 5-osnim inteligentnim aktivnim načinom
26,8-milimetrski širokokotni objektiv ZEISS Vario-Sonnar T*
20-kratni optični zoom s 30-/40-kratnim (4K/HD) zoomom za jasno sliko
Vsestranske ročne nastavitve

Funkcije kamere

, ,