Objektiv SONY SEL-50F14GM FE 50 mm F1,4

Objektiv SONY SEL-50F14GM  FE 50 mm F1,4

#SEL50F14GM

Garancija zadovoljstva

1.866,60

Na zalogi

Lahek in kompakten 50-mm fiksni F1.4 G Master™

Sonyjeva najnovejša tehnologija objektivov zagotavlja izjemno ločljivost in zameglitev ozadja v kompaktnem in lahkem objektivu. Izjemno samodejno ostrenje, gladko delovanje in trpežna zanesljivost zaključijo ta inovativni standardni fiksni objektiv z veliko zaslonko.

ZNAČILNOSTI

Izjemno ločljiv, kompakten, glavni 50 mm za vse priložnosti

Osupljiva kakovost G Master vse do robov slik

Izjemno natančna steklena elementa XA (izjemno asferično) učinkovito popravita popačenje in večino vrst odstopanja. Nova optična zasnova s steklenim elementom ED (izjemno nizka razpršitev) zagotovi manjše barvno odstopanje. Naš originalni premaz Nano AR Coating II na površini objektiva znatno zmanjša odsev v notranjosti za manj odsevov in bleščanja na posnetkih.

Inovativna optika in zaslonka F1.4 za čudovito zameglitev ozadja

Inovativna optika in največja zaslonka F1.4 zagotovita izjemno zameglitev ozadja. Z globokim in kremastim ozadjem in ospredjem pri F1.4 bodo subjekti odstopali od okolice. Napredne funkcije lahko prispevajo k izjemno kakovostni zameglitvi ozadja in vključujejo elemente XA (izjemno asferične), ki učinkovito preprečujejo obročasto zameglitev ozadja in pazljivo optimizacijo sferične aberacije med oblikovanjem in proizvodnjo.

Lahek in kompakten objektiv z neverjetno zmogljivostjo

Natančna postavitev elementov XA (izjemno asferično steklo), linearni motorji XD z močnim sunkom in najnovejša kompaktna krožna zaslonka sodelujejo znotraj visokoločljivostnega objektiva z veliko zaslonko in kompaktnimi dimenzijami: zunanji premer 80,6 mm, dolžina 96,0 mm. Teža zgolj 516 g. Edinstvena mešanica mobilnosti in optične zmogljivosti v šibki svetlobi je idealna za vse načine uporabe, od portretov do hitrih posnetkov.

Hiter, natančen in tih AF in sledenje za posnetke in filme

Skupino izostritve objektiva poganjajo linearni motorji z močnim sunkom XD (extreme dynamic) in naprednim krmilnim algoritmom za gladko in odzivno ostrenje. Hrup in vibracije so zmanjšane za uglajeno in tiho samodejno ostrenje, kar je velika prednost med snemanjem filmov. Gladek zajem in sledenje subjektom v filmu, celo med snemanjem pri 120 sličicah/s ali več.

Intuitivno upravljanje ohrani vizijo ustvarjalca

Ročno ostrenje z linearno odzivnostjo je konkurenčno mehaničnim objektivom in več kot dovolj hitro za gladek preklop izostritve med snemanjem filmov. S stikalom za zaklep zaslonke lahko obroček za zaslonko fiksirate v položaj »A«, da preprečite neželene spremembe, ali pa ga ročno nastavite med F1.4 in F16. Prilagodljiva gumba za zaklep ostrenja in stikalo za način ostrenja AF/MF za prilagodljivost snemanja.

Izjemna zanesljivost za katero koli okolje in način uporabe

Sprednji element objektiva ima premaz iz fluora, ki odvrača prstne odtise, prah, vodo, olje in drugo umazanijo, hkrati pa omogoča lažje odstranjevanje umazanije z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva. Na prah in vlago odporna zasnova za dodatno zanesljivost pri uporabi na prostem v zahtevnih pogojih.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

Konfiguracija objektiva

Z objektivi serije G Master dvignete snemanje in izraznost na novo raven s čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti ter mehke zameglitve ozadja

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA) [2] Steklo ED (izjemno nizka razpršitev)

Diagram MTF

MTF opisuje, kako dobro objektiv reproducira fine podrobnosti, merjene kot dosežena stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca [6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] Radialne vrednosti [9] Tangentalne vrednosti

Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov.

1. Obroč za ostrenje / 2. Gumb za zaklep ostrenja / 3. Obroček za zaslonko / 4. Oznaka zaslonke / 5. Stikalo za način ostrenja

6. Stikalo za zaklep zaslonke / 7. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Osupljive slike iz lahkega in kompaktnega objektiva

Sonyjeva najnovejša tehnologija objektivov zagotavlja izjemno ločljivost in zameglitev ozadja v kompaktnem in lahkem 50-mm objektivu. Ta hiter in odziven objektiv z izjemno ločljivostjo čez celo sliko in kontrastom zaradi zaslonke F1.4 ponuja oster realizem za fotografije in filme, ki zadovolji uporabnike od naprednih amaterjev do najbolj zahtevnih profesionalcev.

Kakovost G Master™ vse do robov

Dva izjemno natančna elementa XA (extreme aspherical) učinkovito popravljata popačenje in večino vrst aberacije, da dosežeta visoko ločljivost povsem do robov slike. Nova optična zasnova s steklenim elementom ED (izjemno nizka razpršitev) zagotovi manjše barvno odstopanje, da bodo slike jasne in ostre brez prelivanja barv.

Neprimerljiva zameglitev ozadja G Master

Inovativna optika in največja zaslonka F1.4 za čudovito zameglitev ozadja. Elementi XA (izjemno asferični) preprečujejo obročasto zameglitev ozadja, optimizacija sferične aberacije med oblikovanjem in proizvodnjo pa prispeva k čudoviti zameglitvi ozadja z manjšim prelivanjem barv. Krožna zaslonka z 11 lopaticami zagotovi čudovito zameglitev ozadja pri največji zaslonki.

Približajte se za podrobnosti, ki vam bodo odprle oči

Najmanjša razdalja ostrenja znaša 0,41 m in največja povečava znaša 0,16-krat, ko je uporabljeno samodejno ostrenje (0,38 m in 0,18-krat za ročno ostrenje), zagotavlja dodatno prilagodljivost za snemanje fotografij in filmov. Elementi objektiva XA (izjemno asferični) ohranjajo ostrino na vseh razdaljah ostrenja, gladka in globoka zameglitev ozadja pri F1.4 pa pomaga ločiti subjekte od ozadja.

Premaz Nano AR II za izjemno jasnost

Sonyjev originalni proces Nano AR Coating II zagotovi tanek, enakomeren premaz čez površino objektiva, s čimer dramatično zmanjša odseve v notranjosti, ki lahko povzročijo odseve in bleščanje na posnetkih. Izjemen kontrast in jasnost sta dosežena, tudi ko je znotraj okvirja sonce ali druga močna svetloba.

Elementi objektiva XA za kompaktno velikost in nizko težo

Sonyjeva najbolj napredna optična tehnologija zagotavlja izjemno ločljivost v kompaktnem, lahkem objektivu. Inovativni dizajn elementov XA (izjemno asferično steklo), linearni motorji XD z močnim sunkom in najnovejša kompaktna krožna zaslonka sodelujejo znotraj objektiva z veliko zaslonko in kompaktnimi dimenzijami: premer 80,6 mm, dolžina 96,0 mm. Teža zgolj 516 g.

Gladko in tiho samodejno ostrenje za filme

Linearni motorji XD skupaj z naprednim krmilnim algoritmom nadzorujejo signale za natančno ostrenje z manj vibracijami za uglajeno in tiho samodejno ostrenje, kar je lahko velika prednost med snemanjem filmov, celo pri visoki hitrosti sličic. Podprta je tudi kompenzacija premika vidnega polja v združljivih ohišjih serije α

Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje ter sledenje

Ta visoko zmogljiv objektiv učinkovito izboljša potencial hitrosti ohišij fotoaparatov serije α, saj hitro zagotovi izostritev subjektov celo pri plitki globinski ostrini. Sonyjevi linearni motorji z močnim sunkom XD (extreme dynamic) in naprednim krmilnim algoritmom zagotavljajo gladko in odzivno ostrenje za fotografije in filme.

Intuitivni ročni nadzor ostrenja

Obroč za ostrenje z ročnim ostrenjem z linearno odzivnostjo se pri ročnem ostrenju odziva neposredno in linearno z izjemno natančnostjo. Vrtenje obroča za ostrenje takoj zagotovi enakovredno spremembo izostritve, precej podobno odzivnosti mehanskega sistema za ostrenje. Natančno in intuitivno upravljanje neposredno prenese vaše ustvarjalne zamisli v navdušujoče slike.

Prilagodljiv gumb za zaklep ostrenja in druge napredne možnosti upravljanja

Gumba za zaklep ostrenja in stikalo za način ostrenja omogočijo prilagodljivost snemanja. Prilagodljiva gumba za zaklep ostrenja na dveh lokacijah lahko dodelite drugim funkcijam prek menijev ohišja, da ju prilagodite svojim potrebam. Funkcija povečave ostrenja so lahko dodeljena tem gumbom, da bodo na voljo za hitro preverjanje izostritve med snemanjem.

Neodvisen obroček za zaslonko

Obroček za zaslonko s stikalom za vklop/izklop klikanja ponuja neposreden ročni nadzor zaslonke. S stikalom za zaklep zaslonke lahko obroček za zaslonko fiksirate v položaj »A« ali pa ga ročno nastavite na vrednost med F1.4 in F16. Ko je obroček za zaslonko odklenjen, ga lahko nemoteno premikate med vsemi nastavitvami.

Na prah in vlago odporna zasnova

Na prah in vlago odporna zasnova nudi dodatno zanesljivost, ki jo potrebujete pri uporabi na prostem v zahtevnih pogojih

Združljivo s 67-mm filtri

Na ta objektiv lahko namestite standardne 67-mm filtre z navojem. Zahvaljujoč sistemu za notranje ostrenje se sprednji element ne vrti med ostrenje, kar omogoča uporabo krožnih polarizacijskih filtrov za krajinsko fotografijo ali spremenljivih filtrov ND za snemanje filmov. 24-mm F1.4 GM in FE 35-mm F1.4 GM objektivi prav tako imajo navoje za 67-mm filtre, zato lahko uporabljate iste filtre za oba.

Premaz s fluorom na sprednjem elementu

Sprednji element objektiva ima premaz iz fluora, ki odvrača prstne odtise, prah, vodo, olje in drugo umazanijo, hkrati pa omogoča lažje odstranjevanje umazanije z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva.

Nastavek objektiva

TIP senzorja

Lastnosti objektiva

Goriščnica

Tehnologija