Objektiv serije E SONY SONY SEL-50F12GM FE 50 mm F1,2 serije GM

#sel50f12

Garancija zadovoljstva

2.529,00

Na zalogi

Spektakularno hiter in oster objektiv 50 mm pri F1,2

Intervju z razvojno ekipo

Odkrijte več

Brezkompromisna ločljivost objektiva G Master

Ta kompakten in lahek objektiv FE 50 mm F1,2 GM je odlična izbira za predane ustvarjalce. Elementi XA (izjemno asferično) in druge napredne tehnologije zagotavljajo izjemno ločljivost in kontrast od sredine slike do robov slike. Sonyjev premaz Nano AR II odpravlja odsev in bleščanje, mehanizem ostrenja z lebdenjem pa zagotavlja optimalno ostrino na poljubni razdalji ostrenja.

Gladka in prefinjena zameglitev ozadja objektiva G Master

Elementi XA ter natančen nadzor sferičnega odstopanja v fazi zasnove in izdelave dopolnjujejo krasno zameglitev ozadja G Master, na katerem bodo oseba na portretu in drugi objekti resnično izstopali, zlasti pri plitki globinski ostrini ob maksimalni zaslonki F1,2 objektiva. K čudoviti krožni zameglitvi ozadja dodatno prispeva tudi krožna zaslonka z 11 lopaticami.

e.

Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje ter sledenje

Hitro in natančno ostrenje tudi pri izredno plitki globinski ostrini 50 mm F1,2. 4 linearni motorji XD (izjemno dinamičen) omogočajo višji potisk za postavitev velikih in zahtevnih skupin ostrenja ter hitro in natančno AF. Originalna tehnologija Sonyjevih objektivov serije E zagotavlja vrhunsko zmogljivost ohišij serije E za fotografije in filme.

Profesionalna mobilnost

FE 50 mm F1,2 GM s premerom 87 mm (3-1/2 in.), dolžino 108 mm (4-3/8 in.) in težo zgolj 778 g (27,5 oz.) dopolnjuje kompaktna in visokozmogljiva ohišja serije E, da ustvari sistem, ki resnim fotografom omogoča mobilnost in uporabo. 3 elementi XA in 4 linearni motorji XD v objektivu z veliko zaslonko, ki je presenetljivo kompakten in zagotavlja izjemen ustvarjalni potencial.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

2 gumba za zaklep ostrenja, stikalo za način ostrenja, obroča za ostrenje in zaslonko ter drugi kontrolniki za nemoteno delovanje. Gumbe za zaklep ostrenja lahko dodelite drugim funkcijam v meniju fotoaparata. MF z linearno odzivnostjo omogoča linearni odziv obroča za ostrenje na ročno ostrenje. Odpornost proti prahu in vlagi ter premaz iz fluora na sprednjem elementu izboljšujeta zanesljivost.

Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master popeljejo snemanje in izraznost na raven, ki prej ni bila dosegljiva, saj prinašajo čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja.

[1] Visokozmogljiv asferični objektiv (objektiv XA)

Diagram MTF

[1] Kontrast (%) . [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm)   [3] Najširša zaslonka  [4] Zaslonka F8  [5] Prostorska frekvenca   [6] 10 parov vrstic/mm   [7] 30 parov vrstic/mm  [8] Radialne vrednosti  [9] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

[1] Obroč za ostrenje [2] Gumb za zaklep ostrenja [3] Obroč za zaslonko [4] Stikalo za način ostrenja [5] Oznaka zaslonke

[6] Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z objektivom FE 50 mm F2,5 G

V zvezi z nekaterimi ohišji fotoaparatov je za polno funkcionalnost morda treba posodobiti programsko opremo.

Značilnosti

Standardni glavni objektiv serije Premium G Master

Trije elementi XA za hitro ločljivost celotnega območja slike

Sonyjev premaz Nano AR II odpravlja odsev in bleščanje

Linearni motorji XD so izjemno odzivni in se ponašajo z nizko stopnjo tresljajev, zato je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho.

Gumbi za zaklep ostrenja in druge funkcije podpirajo profesionalne potrebe pri fotografiranju

NAJMANJŠA RAZDALJA OSTRENJA
0,4 m (1,32 čevlja)

NAJVEČJE RAZMERJE POVEČAVE (X)
x 0,17

PREMER FILTRA (MM)
72

TEŽA
778 g (27,5 oz.)

Nastavek objektiva

TIP senzorja

Lastnosti objektiva

Goriščnica

Tehnologija