Objektiv serije E SONY SONY SEL-24F28G FE 24 mm F2,8 serije G

#sel24f28

Garancija zadovoljstva

719,00

Na zalogi

Kompakten in vrhunsko izdelan standardni glavni objektiv

Ta standardni glavni objektiv nudi visoko kakovost slike in zameglitev ozadja objektiva G v kompaktni zasnovi z vrhunsko kakovostjo izdelave in intuitivnim upravljanjem. To je idealen objektiv za snemanje portretov. Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje je popolna rešitev za zajem ključnih trenutkov pri snemanju fotografij in filmov.

Kompakten in natančen glavni objektiv 50 mm F2,5

Ujemajoč se komplet prenosnih primarnih objektivov

To je eden način primarnih objektivov G (na prodaj ločeno), ki nudi različne goriščne razdalje pri nespremenjenem zunanjem videzu, premer filtra 49 mm, kompaktna zasnova in postavitev. Objektivi so dovolj kompaktni, da lahko s seboj vzamete vse tri. Tako boste pripravljeni na izjemne posnetke najrazličnejših prizorov in subjektov, zaradi podobne teže pa ne boste imeli težav pri nastavljanju ravnotežja na kardanskem mehanizmu.

Intuitivna kovinska zasnova in jasna optika

Kovinska (aluminij) zunanjost ohišja objektiva in senčila ter vgravirana goriščna razdalja in oznake zaslonke še poudarijo vrhunsko kakovost izdelave. Izredno lahka in kompaktna zasnova, visoka kakovost slike objektiva G, obroček za zaslonko in ročno ostrenje z linearno odzivnostjo nudijo intuitivno delovanje, s katerim postane snemanje izjemno doživetje.

Kompaktna in lahka zasnova omogoča dolgotrajno prenašanje in udobno snemanje

Mehanska zasnova izkorišča vse zmogljivosti najsodobnejše tehnologije optike z učinkovito postavitvijo dveh asferičnih elementov objektiva in kratko hrbtno razdaljo pri izjemno kompaktni velikosti in nizki teži z vsega 162 g (5,8 unče). Objektiv je idealen za fotografiranje pokrajine ali snemanje filmov s kardanskim mehanizmom ali snemanje sebkov s širokim vidnim kotom. Mobilnost omogoča kompaktna zasnova, ki se ujema tako z ohišji polnega formata kot tudi ohišji APS-C.

Najsodobnejša tehnologija optike za visoko kakovost od roba do roba slike

Najsodobnejša tehnologija optike s tremi asferičnimi elementi in enim elementom iz stekla ED (Extra-low Dispersion) omogoča izredno kakovost slike z visoko ločljivostjo in preprečevanjem barvnega robljenja na vseh delih slike. Asferični elementi kompenzirajo različna odstopanja in zagotavljajo visoko ločljivost od roba do roba slike, tudi pri najširši zaslonki s plitko globinsko ostrino. Element iz stekla ED odpravlja barvno odstopanje in učinkovito zmanjša barvno robljenje, ki se pogosteje pojavlja na robu slike.

Čudovita naravna zameglitev ozadja

Na voljo je krožna zaslonka s 7 lopaticami z natančnim nadzorom sferičnega odstopanja, ki vpliva na zameglitev ozadja in nudi čudovit naravni videz zameglitve ozadja objektiva G.

Dvojni linearni motorji omogočajo hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje

Dva linearna motorja zagotavljata hitro in natančno samodejno ostrenje z vrhunsko zmogljivostjo sledenja in izkoristek vseh zmogljivosti ohišja fotoaparata. Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje z vrhunsko zmogljivostjo sledenja je popolna rešitev za snemanje.

Izjemna zmogljivost bližnjih posnetkov

Najmanjša razdalja ostrenja 24 cm (0,79 čevlja) (samodejno ostrenje)/18 cm (0,59 čevlja) (ročno ostrenje) omogoča izjemne bližnje posnetke. Z bližnjim posnetkom lahko izpostavite slikan subjekt pred zamegljenim ozadjem. S širokim 24 mm vidnim kotom je objektiv idealen tudi za snemanje sebkov s pritrjenim kardanskim mehanizmom ali ročajem.

Izredno upravljanje in zanesljivost v kompaktni zasnovi

Kljub kompaktnosti nudi objektiv gumb za zaklep ostrenja, stikalo za način ostrenja, obroček za zaslonko, stikalo za vklop ali izklop klika zaslonke in ročno ostrenje z linearno odzivnostjo. Kovinska (aluminij) zunanjost ohišja objektiva in senčila še pripomore k izjemni trpežnosti in obstojnosti izdelka. Zasnova je poleg tega odporna proti prahu in vlagi, kar zagotavlja zanesljivost v zahtevnih pogojih fotografiranja na prostem.

Konfiguracija objektiva

Brezhibna zasnova objektiva Sony G poudari elegantno kombinacijo visoke ločljivosti in čudovite zameglitve ozadja, s katerima lahko umetnik še lažje izrazi svojo vizijo.
[1] Asferični objektiv [2] ED-steklo z izjemno nizko razpršitvijo

Diagram MTF

MTF označuje, kako dobro objektiv reproducira fine podrobnosti, merjene kot dosežena stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi vrsticami.
[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm)
[3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca
[6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] Radialne vrednosti
[9] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Obroček za zaslonko / 3. Gumb za zaklep ostrenja / 4. Oznaka zaslonke / 5. Stikalo za način ostrenja / 6. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z objektivom FE 50 mm F2,5 G

V zvezi z nekaterimi ohišji fotoaparatov je za polno funkcionalnost morda treba posodobiti programsko opremo.

Značilnosti

Standardni glavni objektiv G

Kompaktna in lahka zasnova omogoča dolgotrajno prenašanje in udobno snemanje

Najsodobnejša tehnologija optike za visoko kakovost od roba do roba slike

Čudovita naravna zameglitev ozadja

Dvojni linearni motorji omogočajo hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje

NAJMANJŠA RAZDALJA OSTRENJA
0,24 m (AF), 0,18 m (MF) (0,79 čevlja (AF), 0,59 čevlja (MF))

NAJVEČJE RAZMERJE POVEČAVE (X)
x 0,13 (AF), x 0,19 (MF)

PREMER FILTRA (MM)
49

TEŽA
162 g (5,8 unče)

Nastavek objektiva

TIP senzorja

Lastnosti objektiva

Goriščnica

Tehnologija