Objektiv serije E SONY SEL-1655G zoom FE 55mm F 2.8 Full Frame

Garancija zadovoljstva

1.299,00

Ni na zalogi

SONY SEL-1655G

Hitri standardni zoom F2.8 APS-C

Sonyjev prvi zoom 16–55 mm (24–82,5 mm enak. polnemu formatu) APS-C s konstantno zaslonko F2.8 je kompakten, njegovo delovanje pa je primerljivo z objektivom serije G. Nova optična oblika omogoča izjemno ločljivost od kota do kota, po potrebi pa so na voljo tudi čudoviti učinki zameglitve ozadja. Kompakten, lahek in idealen za širok razpon subjektov.

Kompakten standardni objektiv G z zoomom F2.8 APS-C

Objektivi APS-C serije E v kombinaciji s Sonyjevimi fotoaparati α serije E zagotavljajo visoko zmogljivost.

Kompakten, lahek in svetel

Zaradi optimizirane in mehanske zasnove je teža v kompaktnem objektivu z zoomom F2.8 16–55 mm (24–82,5 mm enakov. polnemu formatu) zgolj 494 g (17,5 oz.). Ta objektiv se odlično obnese tako pri portretih kakor tudi pri vsakodnevnih posnetkih, skupaj s kompaktnimi ohišji serije E pa predstavlja zelo mobilen in obvladljiv sistem za širok razpon fotografiranja.

Linearni motor XD za hitro, natančno sam. ostrenje in sled.

V tem objektivu APS-C je uporabljena ista vrsta dinam. linearnega motorja XD (eXtreme Dynamic), ki izboljša delovanje v objektivih G serije Master. Linearni motor XD v celoti izkoristi potencialno hitrost ohišja fotoaparata, da lahko izostri in spremlja tudi hitro premikajoče se predmete z izjemno hitrostjo in natančnostjo. Ker je delovanje tiho, lahko videografi izkoristijo prednost stalne zaslonke F2.8.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

Gumb za zaklep ostrenja, stikalo za samod./ročn. ostrenje in ročno ostreje z linearno odzivnostjo za raznolikost upravljanja in natančnost pomagajo fotografirati v težkih in spremenljivih razmerah. Sprednji element je premazan s fluorom, da odbija vodo in umazanijo, objektiv pa je odporen proti prahu in vlagi za samozavestno uporabo v zahtevnih razmerah na prostem.

Konfiguracija objektiva

Brezhibna zasnova Sonyjevega objektiva G poudarja usklajenost visoke ločljivosti in zameglitve ozadja, ki poudarita umetnikovo vizijo.

[1] Napredni asferični objektiv (objektiv AA) [2] Asferični objektiv [3] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Diagram MTF

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Pri 16 mm/najširša zaslonka [4] Pri 16 mm/zaslonka F8 [5] Pri 35 mm/najširša zaslonka [6] Pri 35 mm/zaslonka F8 [7] Prostorska frekvenca [8] 10 parov vrstic/mm [9] 30 parov vrstic/mm [10] R: Radialne vrednosti T: tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za zoom / 2. Gumb za zaklep ostrenja (prilagodljiv) / 3. Senčilo objektiva /

4. Obroč za ostrenje / 5. Stikalo za način ostrenja

Nastavek objektiva

Serija E

TIP senzorja

APS-C

Lastnosti objektiva

Zoom objektivi

Goriščnica

Standarden

Tehnologija

G Lens