Objektiv SONY SEL-1224GM širokokorni zoom FE 12-24mm F2,8

Širokokotni zoom objektiv SONY SEL-1224 G Master serije

#SEL1224GM

Garancija zadovoljstva

3.362,00

Na zalogi

Preberite več o objektivih G Master

Preberite več na Sony uradni strani

Izredno širok G Master
z zoomom in veliko zaslonko

FE 12–24 mm F2,8 GM
galerija fotografij

Svetla največja odprtost zaslonke F2,8 od 12 do 24 mm

S tem izredno širokokotnim vsestranskim objektivom lahko pri 12-mm goriščni razdalji poudarite razdaljo in ustvarite dinamično perspektivo, ki presega razpon človeškega očesa. Obogatite umetniško paleto z globokimi in privlačnimi vizualnimi podobami.

Inovativna optika z največjimi elementi XA v objektivih α

Trije elementi XA (izjemno asferični), vključno z največjim doslej, v kombinaciji z asferičnim elementom v inovativni optični zasnovi za čudovito ločljivost objektiva G Master povsod na sliki. Elementa iz super ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) in trije iz ED-stekla zmanjšajo barvno odstopanje, novi premaz Nano AR II pa minimizira odsev in bleščanje, zato so podobe čiste ter ostre.

Kompakten, lahek in mobilen

Nova zasnova bistveno zmanjša skupno dolžino in velikost sprednjega elementa, pri čemer ohranja najvišjo mogočo optično zmogljivost. Tehta pa borih 565 gramov (20 oz.).

Izredno široki koti, velika zaslonka v majhnem, lahkem objektivu

Napredna optična zasnova s štirimi asferičnimi elementi, tremi vrste XA, mehanska zasnova s Sonyjevimi originalnimi linearnimi motorji XD, v kompaktnem in lahkem objektivu z zoomom 12–24 mm ter s konstantno zaslonko F2,8 za izjemno kakovostne slike. Poleg tega, da je odličen za krajine, nočne prizore in arhitekturo, ponuja ta objektiv še dodatno mobilnost za aktivne športne fotografe, ki snemajo širokokotno.

.

Linearni motorji XD za hitri AF in zanesljivo sledenje

Štirje linearni motorji XD, dva za vsako skupino ostrenja v objektivu, za hiter in natančen AF ter sledenje, da izkoristite ves potencial hitrosti visokozmogljivih ohišij fotoaparatov α. Novi algoritmi nadzora maksimizirajo odziv sistema linearnih motorjev XD in obenem poskrbijo za brezhibno sinhronizacijo skupin ostrenja. Delovanje je poleg tega tiho ob minimalnem vibriranju.

.

Nadzor in zanesljivost za profesionalno uporabo

Gumb za zaklep ostrenja, stikalo za način ostrenja, obroč za zoom, obroč za ostrenje in drugi kontrolniki so zasnovani ter postavljeni za nemoteno delo. Nadomestne funkcije za posebne potrebe lahko dodelite gumbu za zaklep ostrenja prek menijskih nastavitev v ohišju fotoaparata. Premaz iz fluora na sprednjem elementu z zasnovo, odporno proti prahu in vlagi, zagotavlja visoko zanesljivost v spremenljivih okoliščinah.

Konfiguracija objektiva

G Master Series z doslej nedosegljivo ravnjo zajemanja slik in izraznosti ter čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti ter mehke zameglitve ozadja

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA) [2] Asferični objektiv [3] Super ED-steklo [4] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Diagram MTF

MTF določa, kako objektiv reproducira fine podrobnosti, merjene s stopnjo kontrasta med natančno razmaknjenimi vrsticami.

[1] Pri 12 mm/največja zaslonka [2] Pri 12 mm/zaslonka F8 [3] Pri 24 mm/največja zaslonka [4] Pri 24 mm/zaslonka F8 [5] kontrast (%) [6] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [7] Prostorska frekvenca [8] 10 parov vrstic/mm [9] 30 parov vrstic/mm [10] Radialne vrednosti [11] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Gumb za zaklep ostrenja / 3. Obroč za zoom / 4. Stikalo za način ostrenja

Značilnosti

Prvovrstni izredno širokokotni objektiv z zoomom G Master Series

Linearni motor XD je izjemno odziven in se ponaša z nizko stopnjo tresljajev, zato je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho

Trije elementi XA, asferični objektiv, dva iz super ED-stekla in trije iz ED-stekla za visoko ločljivost v celotnem razponu zooma

Sonyjev premaz Nano AR II odpravlja odsev in bleščanje

Gumb za zaklep ostrenja in druge funkcije podpirajo profesionalne potrebe pri fotografiranju

NAJMANJŠA RAZDALJA OSTRENJA
0,28 m (0,92 čevlja)

NAJVEČJE RAZMERJE POVEČAVE (X)
0,14

PREMER FILTRA (MM)
– (ni mogoče priložiti)

TEŽA
847 g (29,9 oz)

Nastavek objektiva

TIP senzorja

Lastnosti objektiva

Goriščnica

Tehnologija