Napreden digitalni fotoaparat SONY DSC-RX100M7 kompakten s senzorjem tipa 1.0

RX100 VII se ponaša z novimi zmogljivostmi ostrenja in zaporednega fotografiranja, ki nadgrajujejo širok razpon zooma in izjemno kakovost slike pri seriji RX100. Nov vhod za mikrofon, videoposnetki 4K HDR (HLG) in zaslon na dotik z možnostjo nagibanja se enako dobro obnesejo pri snemanju službenih videoposnetkov in vlogiranju.

Garancija zadovoljstva

1.349,00

Na zalogi

Širok razpon zooma in izjema hitrost

V kompaktnem ohišju RX100 VII boste našli vse, kar potrebujete za čudovite posnetke. Objektiv z zoomom 24–200 mm je dopolnjen z izjemno hitrim samodejnim ostrenjem s hitrostjo 0,02 sekunde, novim sprotnim sledenjem in samodejnim ostrenjem oči v realnem času, boljšo stabilizacijo slike in vtičnico za zunanji mikrofon za visokokakovostne videoposnetke.

Širok razpon zooma in hitro fotografiranje

Razišči

Zanesljivo samodejno ostrenje in sledenje objektu

Razišči

Vrhunska kakovost slike

Razišči

Izjemne funkcije za snemanje videoposnetkov

Razišči

Enostavno upravljanje spodbuja ustvarjalnost

Razišči

Široka zmožnost zooma v kompaktnem ohišju

Objektiv z zoomom z veliko povečavo 24–200mm* zagotavlja izjemno kakovost slike. Zasnovan za doseganje največje ločljivosti in jasnosti v celotnem razponu zooma združuje izjemno telefoto zmogljivost v žepni velikosti ter nudi številne možnosti za ustvarjalno izražanje.

* Vidni kot (enakovredno 35-milimetrskemu formatu)

Polno objektivov 

24–200 mm objektiv z zoomom ZEISS® Vario-Sonnar T* F2,8–4,5 zagotavlja širok razpon zooma, ki je v eni izjemno kompaktni konfiguraciji enakovreden dvema standardnima objektivoma z zoomom (24–70 mm in 70–200 mm).

Optika visoke ločljivosti 

Elementi objektiva fotoaparata, ki vključujejo štiri objektive AA (napredno asferično) in dva elementa iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev), skupaj zagotavljajo vrhunsko ločljivost vse do robov slike in po celotnem telefoto razponu.

Nov slikovni senzor, zasnovan za hitro delovanje

Novo razviti skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 in najnovejši slikovni procesor BIONZ X™ zagotavljata nove dimenzije hitrega delovanja in kakovosti slike.

DSCRX100M7-08

Neprekinjeno fotografiranje z 20 sl./s in natančno sledenje AF/AE 

Hiter nov slikovni senzor ponuja neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 20 sl./s, fotoaparata pa sledi objektom z izračuni AF/AE s hitrostjo do 60-krat na sekundo, tudi ko je njihovo gibanje nepredvidljivo ali hitro.

DSCRX100M7-09

Fotografiranje brez zatemnitve

Fotografiranje brez zatemnitve omogoča, da sledite gibanju subjektov brez prekinitve na zaslonu LCD fotoaparata ali iskalu, zaslon pa se posodobi vsakih 60 sl./s. in tako časovno zapoznitev.

(A) Fotografiranje brez zatemnitve  (B) Fotografiranje z zatemnitvijo

Zanesljivo samodejno ostrenje in sledenje objektu

Širok razpon samod. ostrenja in hitro samod. ostrenje

RX100 VII ima najboljše samodejno ostrenje s 357 točkami s faznim zaznavanjem središča, ki pokrivajo 68 % okvirja. Ima tudi 425 točk samodejnega ostrenja z zaznavanjem kontrasta, zato se samodejno ostrenje zgodi v zgolj 0,02 sekunde, kar je najhitreje na svetu.

[1] Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem (357 točk)
[2] Samodejno ostrenje z zaznavanjem kontrasta (425 točk)

Sprotno sledenje za premikajoče se predmete

Funkcija sprotnega sledenja uporablja algoritme za prepoznavanje subjekta (AI)*, ki na podlagi barve, vzorcev (svetlost), oddaljenosti subjekta (globina) in informacij o obrazu/očeh sledijo subjektom, kamorkoli se premaknejo. Z neprekinjenim in stalnim ostrenjem premikajočega se predmeta lahko ujamete vsak pomemben delček akcije, ko se zgodi, naj gre za fotografije ali videoposnetke.

* Uporabljena umetna inteligenca (UI) s tehnilogijo sprotnega učenja.

Sprotno ostrenje oči za fotografije in filme

Sonyjevo napredno zaznavanje oči in sledenje sta skrivni sestavini za čudovite portrete. Samodejno ostrenje oči v realnem času zazna človeško oko in ohrani ostrino med premikanjem subjekta, vi pa imate proste roke pri kompoziciji posnetka. Ostrenje lahko nastavite samo za levo ali desno oko subjekta.

Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali

Samodejno ostrenje oči v realnem času je na voljo za živali* in ljudi. Ustvarjanje čudovitih portretov domačih ljubljenčkov še nikoli ni bilo tako enostavno.

* Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali podpira le fotografije in ga ni mogoče uporabljati v kombinaciji s sledenjem. Ne deluje z nekaterimi vrstami živali. Ostrenje morda ne bo delovalo dobro v nekaterih pogojih in pri nekaterih subjektih.

Visoka ločljivost in fotograf. pri šibki svetlobi

Velik slikovni senzor tipa 1.0 odlikujejo ločljivost 20,1 milijona slik,* tehnologija z osvetlitvijo iz ozadja in izboljšan standardni razpon ISO od 100 do 12800. Visoke ravni zaznane ločljivosti slike in nizek šum prispevajo k odlični kakovosti slike z realističnimi teksturami.

* Približno število učinkovitih slikovnih pik.

Odlična reprodukcija barv in tekstur 

Novo razvit slikovni senzor in algoritmi za obdelavo slike fotoaparata ustvarjajo bolj realistične teksture in barve. Predvsem je ten človeške kože videti naraven, bolj natančna pa je tudi reprodukcija barv cvetlic.

Optična stabilizacija slike za stabilnejše posnetke

Ustvarite kakovostne fotografije brez tresenja fotoaparata tudi pri šibki svetlobi in razponu telefoto. Algoritem za stabilizacijo slike nudi stopnjo stabilizacije, ki je za 4.0 stopnje* hitrejša od hitrosti zaklopa pri 200 mm.**

* Standard CIPA, smeri razmika, pri 200 mm (vidni kot, enakovredno obliki 35 mm).
** Vidni kot (enakovredno 35-milimetrskemu formatu)

Elektronski zaklop proti popačenju s tihim fotografiranjem

Hitrost zaklopa pri RX100 VII doseže do 1/32000 sek., medtem ko pomaga hitro branje senzorja zmanjšati učinek premičnega zaklopa, ki se lahko pojavi pri fotografiranju hitro premikajoči se predmetov. Obstaja tudi možnost neslišnega fotografiranja*

* Tiho snemanje lahko omogočite v možnostih »Vrsta zaklopa: elektronski« in »Zvočni signali: izklopljeni«.

Način Soft Skin in drugi učinki

Način Soft Skin zmanjša obrazne gube in koži doda lesk, da ustvari lepše portrete. Z ustvarjalnim slogom in možnostmi slikovnega učinka lahko naredite drobne spremembe in posnamete edinstvene fotografije.

Snemanje v visoki ločlj. 4K HDR (HLG) in sam. ostrenje

Fotoaparat podpira notranje snemanje videoposnetkov 4K (QFHD: 3840 × 2160)* ** s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja. Tekoče, stabilno samodejno ostrenje je rezultat izboljšanih algoritmov samodejnega ostrenja, sprotno sledenje in samodejno ostrenje oči v realnem času (človek) pa sta zdaj na voljo tudi za videoposnetke. Z zmogljivostjo HLG (Hybrid Log-Gamma) lahko uživate v slikah HDR, tako da s kablom USB preprosto priključite fotoaparat na Sonyjev televizor, ki podpira HDR (HLG).

* Za snemanje videoposnetkov v formatu XAVC S potrebujete kartico SDHC/SDXC razreda 10 ali višjega. Za snemanje s hitrostjo 100 Mb/s potrebujete kartico razreda hitrosti UHS 3 ali višjega.
** Ko je temperatura samodejnega izklopa nastavljena na »Standard« (Standardno), je neprekinjeno fotografiranje omogočeno največ 5 minut. Nastavite na »Standard« za ročno fotografiranje. Če izberete »High« (Visoko), uporabite stojalo ali drugo oporo. Najdaljši čas neprekinjenega fotografiranja se lahko razlikuje glede na temperaturo fotoaparata in okolje snemanja.

Napredne funkcije za ustvarjalce in vlogerje

Izboljšajte svoje vlogiranje s praktičnim fotoaparatom RX100 VII. Nova funkcija sledenja na dotik za videoposnetke omogoča hitro, enostavno in zanesljivo samodejno ostrenje, medtem ko samodejno ostrenje oči v realnem času (človek) zagotavlja natančno ostrino. Tudi med hojo način za stabilizacijo slike »Active« (Aktivno) ustvarja gladke videoposnetke 4K, zaslon za sebke z nagibanjem in vhod za zunanji mikrofon pa nudita enostavno kadriranje in prenašanje zvoka.

Zunanji vhod za mikrofon za višjo kakovost zvoka 

RX100 VII je kljub svoji kompaktni velikosti opremljen z vhodom za mikrofon15. Izjemno cenjen pri vlogerjih in profesionalnih uporabnikih, saj s standardnim 3,5 mm vhodom omogoča profesionalno snemanje zvoka za vse filme in vloge.

* Če želite namestiti mikrofon brez kompleta držala za snemanje, potrebujete izbirno dodatno opremo.

Izboljšana stabilizacija slike pri snemanju videov 4K 

Posnemite tekoče videoposnetke 4K tudi med hojo z novim aktivnim načinom stabilizacije slike. Za še večjo stabilizacijo, podobno kardanskemu mehanizmu,* pa uporabite urejanje videov v dodatku Movie Edit za aplikacijo Imaging Edge™ **.

* Območje okvirja slike je ožje kot pri originalni sliki. Kakovost videoposnetkov lahko doseže kakovost Full HD.
** Uporabite najnovejšo različico.

Snemanje v navpičnem formatu z metapodatki za ogled v telefonu

Zahvaljujoč metapodatkom, ki jih doda fotoaparat, si je mogoče videoposnetke, ki jih posnamete s fotoaparatom v navpičnem položaju, ogledati v enaki usmerjenosti z računalniki ali pametnimi telefoni.*

* Predvajalnik za videoposnetke v kameri je v vodoravnem položaju. Prikaz videoposnetkov v navpičnem položaju je odvisen od naprave.

Podpora S-Log za izboljšano ustvarjalno izražanje

RX100 VII podpira profila slike S-Log3 in S-Log2. Če potrebujete velik dinamični razpon in širok barvni prostor za postprodukcijo ali edinstven videz neposredno iz fotoaparata, boste vse to našli v RX100 VII.

Intervalno fotografiranje s časovnim preskokom

Funkcija intervalnega fotografiranja* izvede neprekinjeno fotografiranje z intervalom od 1 do 60 sekund s sledenjem AE. Nastale fotografije s časovnim preskokom si lahko ogledate v fotoaparatu ali sestavljene v videoposnetku z vašim računalnikom.

* Med intervalnim fotografiranjem Wi-Fi ne deluje.

Priročen dostop do elektr. iskala s pritiskom

Uvlečeno iskalo, ki je takoj na voljo z dotikom gumba, je organski elektroluminescentni zaslon z ločljivostjo pribl. 2,35 milijonov pik, ki zagotavlja prikaz finih podrobnosti in reprodukcijo stvarnih barvnih odtenkov.

Nagibni LCD-monitor podpira sprožilo na dotik

Sprožilo na dotik je intuitivna zamenjava za pritisk na sprožilo, ki ga v nekaterih situacijah morda lažje dosežete, odvisno od načina držanja fotoaparata. Monitor lahko za približno 180° nagnete navzgor in za 90° navzdol.

Značilnosti

  • 24–200 mm objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* z objektivom z zoomom visoke ločljivosti F2,8–4,5
  • Skladen CMOS-senzor Exmor RS™ tipa 1.0 s približno 20,1 milijona učinkovitih slikovnih pik s čipom DRAM
  • Slikovni procesor BIONZ X™ za vrhunsko podrobno reprodukcijo podrobnosti in odpravljanje šumov
  • 0,03-sekundno samodejno ostrenje s 315 točkami samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja
  • Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 24 sličic na sekundo z AF/AE za največ 233posnetkov
MODEL Slikovni procesor Objektiv Zaslon Iskalo Zaklop ISO Slik/s Film Stabilizacija Wi-Fi/NFC Ostalo
RX100 20MP 1"
Exmor
28‑100mm
F1.8-4.8
LCD - 1/2000 ISO125-6400 10 slik/s Full HD 3-osna
Aktivna
- -
RX100‑II 20MP 1"
Exmor
28‑100mm
F1.8-4.8
LCD
premičen
- 1/2000 ISO125-12800 10 slik/s Full HD 3-osna
Aktivna
wifi/nfc nastavek
za dodatno opremo
RX100‑III 20MP 1"
ExmorR
24‑70mm
F1.8-2.8
LCD
180 st nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/2000 ISO125-12800 10 slik/s Full HD 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
-
RX100‑IV 20MP 1"
ExmorRS
24‑70mm
F1.8-2.8
LCD
180° nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/32000 ISO125-12800 16 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
možnost
daljinskega upravljanja
RX100‑VA 20MP 1"
ExmorRS
24-70mm
F1.8-2.8
LCD
180° nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/32000 ISO125-12800 24 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
0,05 autofokus,
zazanavanje 315 točk
RX100‑VI 20MP 1"
ExmorRS
24-70mm
F1.8-2.8
TFT LCD
180° nagib
OLED 1/32000 ISO125-12800 24 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
0,05 autofokus,
zazanavanje 315 točk

Funkcije fotoaparata

, ,

Fotoaparati serija