Digitalni fotoaparat SONY DSC-RX0M2 kompakten mini s senzorjem tipa 1.0

RX0 II je izjemno kompakten s trpežnim in trdnim ohišjem, ki je vodotesno, odporno proti udarcem10 in lomljivosti11. Monitor z nagibom do 180° omogoča kadriranje samoportretov in pisanje vlogov, senzor tipa 1.0 ter napredni slikovni procesor pa zagotavljata lep ten kože na slikah in omogočata samodejno ostrenje oči. Omogočeno je snemanje videoposnetkov 4K 30p s stabilizacijo slike.

#DSCRX0M2 #DSCRX0

Garancija zadovoljstva

829,00

Na zalogi

Vrhunska kakovost slik iz izjemno kompaktnega ohišja

RX0 II je popoln za vse, ki želijo svoje življenje deliti z drugimi. Zajema slike, ki so osupljive celo pri šibki svetlobi, ponaša se z zmogljivim senzorjem tipa 1.0 in objektivom ZEISS® Tessar T* z malo popačenja, s pametnim telefonom pa lahko slike enostavno delite z drugimi. Ponuja tudi snemanje videoposnetkov 4K, neverjetno stabilizacijo slike, izboljšano 20-centimetrsko minimalno razdaljo ostrenja in LCD-zaslon s 180-stopinjskim nagibom.

V vašem žepu in v vašem življenju

Izdelan za odlično kakovost slik

Posnemite življenje z več kotov

Razširite ustvarjalne možnosti

Narejen za moč fotografiranja

Fotografije in videi, ostri ter visoke ločljivosti

V majcenem ohišju fotoaparata RX0 II se skriva bogastvo vrhunske slikovne tehnologije, ki je zasnovana za lepe slike v vseh razmerah, na katere lahko naletite. Zoom za jasno sliko omogoča do 2-kratni zoom ob minimalni izgubi kakovosti.

Osupljive podrobnosti in nizka raven šuma

CMOS-senzor Exmor RS™ tipa 1.0 skupaj z naprednim slikovnim procesorjem BIONZ X™ zagotavlja širok dinamični razpon, nižjo raven šuma, podrobnosti naravnega videza in bogato stopnjevanje barvnih odtenkov.

Objektiv ZEISS® Tessar T*

Slike, narejene s širokokotnim objektivom ZEISS® Tessar T* 24 mm F4, so lepe v skorajda vseh okoliščinah snemanja, boljša sta kontrast in ostrina, manj je popačenja.

Način Soft Skin

V načinu Soft Skin lahko ustvarite lepše portrete in sebke, saj zmanjša vidnost drobnih gubic in koži doda lesk ter obenem ohrani jasno izražene oči in usta.

Samodejno ostrenje oči

Pri snemanju portretov in sebkov je funkcija samodejnega ostrenja oči v fotoaparatu RX0 II običajno nastavljena tako, da samodejno ostri oči subjekta.

Lepi videoposnetki visoke ločljivosti

Snemanje videoposnetkov 4K s prikazom vseh slikovnih pik

S fotoaparatom RX0 II lahko snemate videoposnetke 4K s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja, slike in akcijski prizori pa so z uporabo 1,7-kratnega nadvzorčenja osupljivo čisti. Kljub svoji kompaktni zasnovi fotoaparat podpira snemanje v ločljivosti 4K 30p (QFHD: 3840 x 2160), zato je popolna izbira za snemanje videoposnetkov s slikami visoke kakovosti na potovanjih ali prizorov iz vsakdanjega življenja.

Odlični videoposnetki so lahko še boljši

Z novo elektronsko stabilizacijo slike so videoposnetki odlični, Movie Edit v pametnem telefonu poskrbi za gladke slike, kot jih dobite s stabilizatorjem s kardanskim mehanizmom. Movie Edit samodejno ohrani objekt v okviru, celo ko obrežete videoposnetek za ogled na zaslonih pametnih telefonov in skupno rabo v družabnih omrežjih.

Močna izdelava za brezskrbno snemanje

Super kompakten in lahek fotoaparat RX0 II je izdelan tako, da je močen in odporen. Lahko ga brez skrbi nosite v torbi ali na paščku, uporabljate pa ga lahko v okoljih, kjer prej ne bi na to niti pomislili.

Izjemno kompakten in pripravljen na pustolovščine

RX0 II je fotoaparat v majhnem pakiranju. Preprosto ga vzamete s seboj, slike visoke kakovosti lahko posnamete kjer koli. Ponaša se s preprosto zasnovo brez izbočenih delov, zato je enostaven za postavitev, zlahka ga pospravite v torbo in shranite.

Vodotesen/odporen proti prahu

Do globine 10 metrov/33 čevljev

Ne glede na to, ali se potapljate v sladki ali morski vodi, snemate ob bazenu ali nekje na prostem sredi neurja, boste s fotoaparatom RX0 II svoj fotografski potencial še razširili. Ni se vam treba zavarovati pred dežjem ali razlitjem pijač, prav tako lahko udobno snemate v puščavah, kjer je veliko peska in prahu. Vse to brez vodotesnega ohišja ali dodatne opreme.

Odporen proti udarcem

Z višine 2 metrov/6,5 čevlja

Fotoaparat pri občasnih nezgodah varuje zasnova, odporna proti udarcem – rebrasto ohišje fotoaparata RX0 II prenese posledice padca z višine 2 metrov (6,5 čevlja).

Odporen proti lomljivosti

Do 200 kgf/440 lbf/2000 N

S fotoaparatom ni treba nujno ravnati previdno, lahko ga pospravite v prenosno torbo ali v žep in se brezskrbno odpravite na pot.

Nagibni LCD-monitor je odličen za sebke

LCD-monitor fotoaparata lahko nagnete navzgor za 180° in poenostavite snemanje sebkov in ustvarjanje vlogov. Fotoaparat z vodotesno zasnovo, ki je tudi odporna proti prahu, lahko uporabljate pod vodo. Monitor nagnete tudi navzdol za 90°, kar je priročno, ko snemate z visokega kota.

Izboljšano upravljanje z izbirnim držalom za snemanje

Na samem držalu za snemanje VCT-SGR1 z integriranimi kontrolniki lahko sprožite sprožilo zaklopa in upravljate gumb za snemanje ter zoom fotoaparata. Držalo za snemanje lahko tudi preoblikujete v stojalo, ki ga postavite na površino.

Zunanji mikrofon za zvok visoke kakovosti

Kljub izjemno kompaktni zasnovi je RX0 II opremljen še z vtičnico za mikrofon, tako da lahko priključite zunanji mikrofon in uživate v boljši kakovosti vlogov ter videoposnetkov.

Super počasni posnetki z od 960/1000 sl./s

S snemanjem s hitrostjo sličic do 960/1000 sličic na sekundo ujamete delček sekunde v akciji ter ustvarite super počasne filmske prizore. Snemate lahko celo z ločljivostjo Full HD s hitrostjo do 120/100 sličic/s.

Intervalno snemanje za videoposnetke s časovnim preskokom

Nova funkcija snemanja s časovnim preskokom, ki jo ponuja ta fotoaparat, omogoča neprekinjeno fotografiranje z intervalom, ki ga nastavite na od 1 do 60 sekund. Takšne fotografije lahko nato v računalniku z urejanjem združite v videoposnetek s časovnim preskokom.

Neprekinjeno fotografiranje, do 16 sl./s, manj temnitve

Zmogljivosti neprekinjenega fotografiranja, ki jih ponuja RX0 II, vam omogočajo boljše zajemanje pomembnih trenutkov akcije in bežnih obraznih izrazov. Z enim zaporednim fotografiranjem lahko zajamete do 129 slik v obliki zapisa JPEG (Standard).

Zaklop proti popačenju z do 1/32.000 sekunde. 

Zaklop proti popačenju s hitrostmi zaklopa do 1/32.000 sekunde je zasnovan tako, da kar najbolj zmanjša učinek premičnega zaklopa, zaradi katerega so lahko slike hitro premikajočih se objektov popačene.

Profili slike izpolnjujejo zahteve profesionalcev

S funkcijo za nastavitev profila slik in nastavitvijo S-Log2 lahko nastavite skupni ton produkcije videoposnetka v fotoaparatu tako, da prilagodite parametre, ki vplivajo na končni videz videoposnetkov.

Brezžično upravljanje več fotoaparatov

Popolna postavitev za vsakdanjo uporabo s pametnim telefonom

S Sonyjevo aplikacijo Imaging Edge Mobile upravljate več fotoaparatov v pametnem telefonu ali drugi mobilni napravi. Brezžična povezljivost ponuja več možnosti postavitve trpežnih in majhnih fotoaparatov, ki jih lahko namestite skoraj kamorkoli.

Posnetki, narejeni z več fotoaparati z žično povezavo

Natančen, točen nadzor, ki izpolnjuje zahteve profesionalnega poteka dela

Z dodatno krmilno enoto fotoaparata (CCB-WD1) lahko istočasno nadzirate več fotoaparatov, nadzirate in spreminjate nastavitve oddaljeno v povezanem računalniku. Povezava s fotoaparati je tako stabilna, to pa omogoča natančno sinhronizacijo več fotoaparatov in takojšen prenos datotek iz fotoaparatov, zato je upravljanje datotek enostavnejše.

Značilnosti

  • Širokokotni objektiv ZEISS® Tessar T* 24 mm F4
  • Vodotesno in trpežno ohišje
  • LCD s 180-stopinjskim nagibom
  • Snemanje videoposnetkov 4K
  • Izjemno počasni posnetki z do 960/1000 sličicami na sekundo

Razlike med RX100 modeli

MODEL Slikovni procesor Objektiv Zaslon Iskalo Zaklop ISO Slik/s Film Stabilizacija Wi-Fi/NFC Ostalo
RX100 20MP 1"
Exmor
28‑100mm
F1.8-4.8
LCD - 1/2000 ISO125-6400 10 slik/s Full HD 3-osna
Aktivna
- -
RX100‑II 20MP 1"
Exmor
28‑100mm
F1.8-4.8
LCD
premičen
- 1/2000 ISO125-12800 10 slik/s Full HD 3-osna
Aktivna
wifi/nfc nastavek
za dodatno opremo
RX100‑III 20MP 1"
ExmorR
24‑70mm
F1.8-2.8
LCD
180 st nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/2000 ISO125-12800 10 slik/s Full HD 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
-
RX100‑IV 20MP 1"
ExmorRS
24‑70mm
F1.8-2.8
LCD
180° nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/32000 ISO125-12800 16 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
možnost
daljinskega upravljanja
RX100‑VA 20MP 1"
ExmorRS
24-70mm
F1.8-2.8
LCD
180° nagib
OLEG XGA
zložljiv
1/32000 ISO125-12800 24 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
0,05 autofokus,
zazanavanje 315 točk
RX100‑VI 20MP 1"
ExmorRS
24-70mm
F1.8-2.8
TFT LCD
180° nagib
OLED 1/32000 ISO125-12800 24 slik/s 4K 5-osna
Inteligentna aktivna
wifi/nfc,
Play memories App
0,05 autofokus,
zazanavanje 315 točk

Funkcije fotoaparata

, ,

Fotoaparati serija