Bliskavica SONY HVL-F60RM brezžična

Bliskavica SONY HVL-F60RM

#hvlf60rm

Garancija zadovoljstva

725,00

ali
Hitro in enostavno obročno odplačevanje
Že od 18,50 €
Vaš mesečni obrok
Izračun obrokov
Enostavni obročni nakupi
Želim čim nižji obrok
48 x 18,50 €
Odplačati želim čim prej
6 x 120,83 €
Želim si izbrati svoje obroke
6 x 120,83 €

Leanpay omogoča enostavne obročne nakupe preko spleta. Za obročno plačilo v košarici izberi Leanpay.

Ni na zalogi

Svetilnost GN60 in podpora za neprekinjeno fotografiranje

Visoka svetilnost GN60 in 220-kratno neprekinjeno oddajanje te bliskavice ponuja dovolj moči za različne situacije fotografiranja.

Čas cikla polnjenja je 1,7 s (OB UPORABI BATERIJ Ni-MH)  ali le 0,6 s (OB UPORABI BATERIJ Ni-MH) z adapterjem za zun. baterijo (FA-EBA1) (izbirno) za neprek. fotografiranje, med katerim se ohrani ustrezna sinhronizacija bliskavice za kar najmanj ponesrečenih sprožitev bliskavice in uničenih posnetkov.

Več o visoki zmogljivosti in neprekinjenem oddajanju

Funkcija Quick Shift Bounce in gumb za neposredno uravnavanje stopnje svetilnosti za bolj tekoče delovanje

Quick Shift Bounce za funkcije osvetlitve od navpičnega do vodoravnega položaja

Quick Shift Bounce je Sonyjev originalni vrtljiv mehanizem za glavo bliskavice, ki omogoča nagibanje glavne enote od navpičnega do vodoravnega položaja ob hitrem spreminjanju položaja bliskavice (90° levo in desno, 150° navzgor/8° navzdol).

Več o funkciji Quick Shift Bounce

[1] Gumb LEVEL -/+ [2] LCD-plošča

Prilagoditev svetilnosti

Poseben gumb za uravnavanje stopnje svetilnosti (gumb LEVEL -/+) omogoča neposreden nadzor svetilnosti ali kompenzacije za učinkovit potek dela. Na LCD-plošči zlahka prilagodite tudi povezane brezžične bliskavice.

Več o neposredni prilagoditvi svetilnosti

Zanesljivo radijsko upravljanje več bliskavic

Poleg optične daljinske sprožitve je podprto tudi brezžično radijsko upravljanje. Brezžična radijska komunikacija deluje zanesljivo na razdaljah do 30 metrov (testni pogoji Sony) in celo med ovirami ali pri močni svetlobi. Skupaj 15 bliskavic lahko razdelite v 5 skupin (v načinu “Group Flash”. Do 3 skupine v načinu TTL/Manual.).

Stabilna brezžična radijska komunikacija

Običajna optična in brezžična radijska sprožitev pokrivata razne situacije. Bliskavico HVL-F60RM na združljivem fotoaparatu seznanite z zunanjimi enotami in zagotovite zanesljivo komunikacijo pri velikih razdaljah in ko je optična komunikacija otežena. Podprte so počasna sinhronizacija, sinhronizacija za zadnjo zaveso in uporaba več bliskavic.(Na voljo le z združljivimi napravami. Informacije o združljivosti najdete na Sonyjevi strani s podporo za fotoaparat na naslovu: http://www.sony.net/flash/f60rm)

Radijsko upravljanje več bliskavic

Do 15 bliskavic porazdelite v 5 skupin za brezžično upravljanje bliskavic na razdalji do 30 m. Izbirna brezžična radijski upravljalnik (FA-WRC1M) in radijski sprejemnik (FA-WRR1) omogočata uporabo bliskavice HVL-F60RM skupaj s Sonyjevimi bliskavicami brez vgrajenega radijskega brezžičnega upravljanja in z bliskavico HVL-F45RM, ki to omogoča.

Več o radijskem upravljanju več bliskavic

Običajne funkcije za neobičajne tehnike osvetlitve

Nadzirajte idealno kombinacijo hitrosti zaklopa in intenzivnosti bliskavice.

Upravljanje bliskavice P-TTL(Na voljo le z združljivimi napravami. Informacije o združljivosti najdete na Sonyjevi strani s podporo za fotoaparat na naslovu: http://www.sony.net/flash/f60rm)

Ustrezno svetilnost bliskavice določite z vnaprejšnjo uporabo bliskavice, da izmerite osvetlitev

Svetleča dioda in pomožna luč za samod. ostrenje

Vgrajena svetleča dioda je koristna v studiu in na prostem. Deluje tudi kot pomožna luč pri samodejnem ostrenju za natančno delovanje samodejnega ostrenja v zatemnjenih svetlobnih razmerah. Svetleča dioda poenostavi ročno ostrenje tudi v temi.

Barvni filtri

S priloženimi barvnimi filtri lahko prilagodite fotografiranje obstoječim razmeram osvetlitve ali pa jih dopolnite, da dosežete naravno nastavitev beline ali pa ustvarite posebne učinke.

Združljivost fotoaparata in bliskavice

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi

Več podrobnosti

Vodilno število*

*NAJVEČJE VODILNO ŠTEVILO 60 (200 mm pri nastavitvi ISO 100 v metrih/porazdelitev bliskavice STD.)

Nastavitev goriščne razdalje (objektiv)‎ 14 mm 20 mm 24 mm 28 mm 35 mm 50 mm 70 mm 105 mm 135 mm 200 mm
Običajna bliskavica (raven moči 1/1)‎ 14 25 26 28 30 37 46 49 54 60
Hitra sinhronizacija (HSS)‎ (hitrost zaklopa: s)‎ 1/250 4,2 7 7,7 8,4 8,4 10,8 12,9 14 15,3 16,7
1/500 3 5 5,4 5,9 5,9 7,7 5,4 9,1 10,8 11,8
1/1000 2,1 3,5 3,8 4,2 4,2 5,4 6,4 7 7,7 8,4
1/2000 1,5 2,5 2,7 3 3 3,8 4,6 5 5,4 5,9
1/4000 1 1,8 1,9 2,1 2,1 2,7 3,2 3,5 3,8 4,2
1/8000 0,7 1,2 1,4 1,5 1,5 1,9 2,3 2,5 2,7 3
1/16000 0,5 0,9 1 1 1 1,4 1,6 1,8 1,9 2,1

Specifikacije in funkcije

Vodilno število 60

Čas cikla (pribl.) Več kot 150-krat (alkalna baterija)/več kot 220-krat (baterija Ni-MH)

Funkcija brezžičnega upravljanja. Radijsko: 5 skupin, 14-kan., Optično: 3 skupine, 4-kan.

Dimenzije (Š x V x G): Pribl. 78,1 x 139,5 x 104,6 mm

Teža: približno 449 g (brez baterij)

VRSTA NASTAVKA
Večvmesniški nastavek

FREKVENCA (PRIBL.)
0,1–2,5 sekunde (alkalna baterija)/0,1–1,7 sekunde (baterija Ni-MH)

PONOVITEV (PRIBLIŽNO)
Več kot 150-krat (alkalna baterija)/več kot 220-krat (baterija Ni-MH)

ZMOGLJIVOST NEPREKINJENE BLISKAVICE
40 bliskov s hitrostjo 10 bliskov na sekundo

VIR NAPAJANJA
Štiri alkalne baterije ali baterije Ni-MH velikosti AA

 • Podprta sta svetilnost GN60 in objektiv s širokim razponom goriščnih razdalj – Visoka svetilnost GN6010 te bliskavice z nastavkom ponuja dovolj moči za celo vrsto različnih situacij fotografiranja. Podprte so goriščne razdalje objektiva od 20 do 200 mm (14 mm s široko ploščo) z ustreznim pokritjem z bliskavico. Goriščno razdaljo izberete glede na potrebe.
 • Podpora za neprekinjeno fotografiranje – Čas cikla polnjenja je 1,7 sekund11 ali le 0,6 sekund z vmesnikom za zunanjo baterijo (FA-EBA1) (izbirno) za neprekinjeno fotografiranje. Med neprekinjenim fotografiranjem se ohrani ustrezna sinhronizacija za kar najmanj ponesrečenih sprožitev in uničenih posnetkov.
 • Sonyjeva originalna funkcija Quick Shift Bounce – Kadar morate hitro zamenjati kot kadriranja, lahko hitro preklopite z vodoravne v navpično usmerjenost, za 90° levo ali desno, navzgor za 150° in navzdol za 8°, da prilagodite položaj ter dosežete optimalno osvetlitev. Prefinjen kompakten mehanizem je najbolje združljiv s fotoaparati serije E, saj dopolnjuje kompaktno priročnost in prenosnost sistema serije E.
 • Prilagoditev svetilnosti – Poseben gumb za stopnjo svetilnosti (gumb LEVEL -/+) omogoča neposreden nadzor svetilnosti ali kompenzacije in tako zagotavlja učinkovit potek dela. Na izčrpnem zaslonu lahko prilagodite in potrdite stopnjo svetilnosti za bliskavico in tudi intuitivno dostopate do nastavitev svetilnosti za seznanjene brezžične bliskavice. [1] Gumb LEVEL -/+ [2] LCD-plošča
 • Tipke po meri in bliskovni pomnilnik TTL – Funkcije lahko dodelite štirismernemu krmilniku na enoti, osrednjemu gumbu in krmilnem koleščku ter tako preprosto dostopate do njih, ko je to potrebno. Še več, svetilnost bliskavice TTL lahko shranite in jo prikličete, ko jo potrebujete, jo nemudoma uporabite ali pa malo prilagodite ter nato uporabite. To je še ena funkcija, s katero poenostavite ročni potek dela in prihranite čas.
 • Zanesljivost v zahtevnih okoljskih pogojih – Zasnova, ki je odporna na prah in vlago, zagotavlja zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljskih pogojih. Zaščita pred dežjem (izbirno) ponuja dodatno zaščito in zanesljivost. Kovinski večvmesniški nastavek je še ena funkcija, s katero je zanesljivost še izboljšana. Vse te funkcije prispevajo k večji zanesljivosti v zahtevnih situacijah.
 • Stabilna brezžična radijska komunikacija – Podprta je tako optična daljinska sprožitev bliskavice kot tudi brezžična radijska sprožitev. Ena bliskavica HVL-F60RM, nameščena na združljiv fotoaparat13, in seznanjena z zunanjimi enotami fotoaparata, zagotavlja zanesljivo radijsko komunikacijo brez motenj v pogojih, ko bi bila optična komunikacija otežena. Podprte so počasna sinhronizacija, sinhronizacija za zadnjo zaveso in uporaba več bliskavic.
 • Radijsko upravljanje več bliskavic – Do 15 bliskavic porazdelite v 5 skupin za brezžično upravljanje bliskavic na razdalji do 30 m.2 Izbirna brezžična radijski upravljalnik (FA-WRC1M) in radijski sprejemnik (FA-WRR1) omogočata uporabo bliskavice HVL-F60RM skupaj s Sonyjevimi bliskavicami brez vgrajenega radijskega brezžičnega upravljanja in z bliskavico HVL-F45RM, ki to omogoča.
 • Upravljanje bliskavice P-TTL – Ustrezno svetilnost bliskavice določite z vnaprejšnjo uporabo bliskavice, da izmerite osvetlitev.
 • Svetleča dioda in pomožna luč za samod. ostrenje – Vgrajena svetleča dioda je koristna pri fotografiranju v studiu in na prostem. Deluje tudi kot pomožna luč pri samodejnem ostrenju za natančno delovanje samodejnega ostrenja v zatemnjenih svetlobnih razmerah. Svetleča dioda poenostavi ročno ostrenje tudi v temi.
 • Barvni filtri – S priloženimi barvnimi filtri lahko prilagodite fotografiranje obstoječim razmeram osvetlitve ali pa jih dopolnite, da dosežete naravno nastavitev beline ali pa ustvarite posebne učinke.
 • Vmesnik za odboj – Priključite priloženi vmesnik za odboj, če želite povečati difuzijo, ki območje osvetli širše kot sama bliskavica in ustvari tudi mehkejše sence. Če vmesnik za odboj uporabite s široko ploščo, še povečate ta učinek.
 • Priključek za sinhronizacijo (VHOD/IZHOD) – Priključek za sinhronizacijo lahko uporabite kot vhod ali kot izhod. Kot izhod lahko sprejme signal sprožila iz svetlomera za merjenje svetlobe iz bliskavice, ko na primer nastavljate osvetlitev. Kot izhod omogoča posredovanje signala sprožila bliskavice v zunanjo studijsko bliskavico ali podobno, kar zagotavlja razširjeno vsestranskost uporabe več bliskavic.
 • Izbirno razporejanje svetlobe – Na voljo so tri nastavitve porazdelitve svetlobe: “STD” za standardno porazdelitev, “CENTER” za prioriteto GN, in celo “EVEN” za širokokotno prioriteto.
 • Hitra sinhronizacija – Ob normalni največji hitrosti sinhronizacije z bliskavico se mora zmanjšati hitrost zaklopa ob uporabi dosvetlitve pri dnevni svetlobi, zato je zameglitev ozadja otežena. Zaradi hitre sinhronizacije je mogoče sinhronizirati bliskavico ne glede na hitrost zaklopa, tako da je mogoče vedno uporabiti velike zaslonke za zameglitev ozadja.
 • Signal za pripravljeno bliskavico – Signal »pripravljen« obvesti uporabnika, da je bliskavica popolnoma napolnjena in pripravljena na naslednjo osvetlitev, tudi če uporabljate brezžično bliskavico.
 • Daljinsko sprožilo – Funkcijo daljinskega sprožila uporabite za daljinski vklop zaklopa fotoaparata v sinhronizaciji z eno bliskavico ali več, s čimer lahko na primer omogočite hkratno fotografiranje enega samega predmeta z več kotov.
 • Večnamenski priključek/priključek mikro USB – Bliskavico lahko priključite na računalnik prek večnamenskega priključka USB ali priključka mikro USB in zagotovite priročno posodabljanje programske opreme.

Fotoaparati dodatki

Bliskavice in luči

Fotoaparati dodatki serija

Za fotoaparate α z izmenljivimi objektivi