Bliskavica SONY HVL-F32M za digitalni fotoaparat

Bliskavica SONY HVL-F32

#HVLF32M

Garancija zadovoljstva

359,99

Na zalogi

Zmogljiva bliskavica z vodilnim številom 32 (GN321) je idealna za osvetlitev različnih prizorov.

Kompaktno in tanko – Model HVL-F32M je debel samo 82 mm, zato ima tanek profil, ki omogoča enostavno uporabo in prenašanje. Zasede zelo malo prostora v etuiju ali torbici fotoaparata, ko ga namestite na fotoaparat, pa je uporaba zelo enostavna.

Odsevna struktura – Kot pove že ime, “odboj bliskavice” pomeni, da se svetloba odbija od površine, kot je na primer strop, in ni usmerjena naravnost v predmet. To zmanjša intenzivnost senc in omogoča mehkejšo svetlobo za naravnejše slike. Ker ima bliskavica vrtljivo glavo, lahko odboj bliskavice uporabljate kadarkoli in kjerkoli.

Na LCD-zaslonu so navedeni načini in nastavitve – LCD-zaslon z informacijami zagotavlja zanesljivo fotografiranje z bliskavico, saj omogoča enostavno spreminjanje načinov in nastavitev s prsti. Indikator poteka polnjenja jasno označuje, kdaj lahko posnamete naslednji posnetek. Na LCD-zaslonu so prikazani način in intenzivnost bliskavice ter opozorilo, ko je preostala zmogljivost nizka.

Na prah in vlago odporna zasnova – Za zagotovitev največje zanesljivosti tudi v zahtevnih razmerah, zlasti v divjini, edinstveno zasnovana tesnila okoli ohišja, LCD-zaslona, podstavka in gibljivih delov preprečujejo vdor prahu in vlage. To je uporabno predvsem pri uporabi na prostem, kjer nimate nadzora nad številnimi dejavniki, kot sta veter in prah iz okolja.2

Hitra sinhronizacija (HSS) – Izkoristite prednosti samodejnega fotografiranja z visoko hitrostjo zaklopa. Pri standardnem sinhroniziranem fotografiranju mora biti hitrost zaklopa enaka ali nižja od hitrosti sinhronizirane bliskavice, pri čemer je zaslonka ožja, kar otežuje ustvarjanje učinkov zameglitve ozadja. Pri hitri sinhronizaciji (HSS) pa bliskavico lahko uporabljate pri vsaki hitrosti zaklopa, tudi pri najvišji, ki jo omogoča fotoaparat. Zato lahko povečate zaslonko in ustvarite ozko globinsko ostrino, ki predmete ohranja popolnoma izostrene in omogoča zamegljeno ozadje za čudovite portrete. Pri združljivih fotoaparatih je možna tudi brezžična hitra sinhronizacija.

Skoziobjektivna (TTL) brezžična bliskavica – Vgrajeno delovanje s fotoaparatom in brezžično svobodo. Bliskavico lahko namestite in usmerite, kamor želite. S prilagodljivo uporabo zmanjšajte intenzivnost senc, preprečite svetlobne madeže in dodajajte nežne sence za boljši občutek globine in prisotnosti. Sinhronizacija je mogoča pri vseh hitrostih zaklopa, kar omogoča brezžično hitro sinhronizacijo.

Samodejno upravljanje povečave glede na velikost slikovnega senzorja – Ta funkcija samodejno optimira kot osvetlitve glede na velikost slikovnega senzorja fotoaparata in s tem odpravlja znižanje svetlobe na robu slike. Fotoaparati 35 mm polnega formata in slikovni senzorji velikosti APS-C uporabljajo različno pokritost bliskavice. Ta inteligentna funkcija samodejno zagotavlja optimalno pokritost bliskavice za oba načina uporabe. Razpon pokritosti je 15 mm/24–105 mm.

Advanced Distance Integration (ADI) – ADI omogoča samodejno merjenje, na katerega ne vpliva odsev predmetov ali ozadja ter ohranja pravilno osvetlitev tudi ob prekomernem odsevu ali pretemnih predmetih. Predhodno osvetli enoto, da vključi izmerjeno vrednost svetlobe in natančne podatke o razdalji iz združljivega objektiva fotoaparata, kar zagotavlja optimalno raven bliskavice (serija E ni podprta).

Samodejna nastavitev beline – Temperatura barve se razlikuje glede na okolje fotografiranja, temperatura barve bliskavice pa mora biti skladna s temperaturo svetlobe iz okolja, kar omogoča naraven videz. Informacije o temperaturi barve se prek te inteligentne funkcije iz enote bliskavice prenašajo v fotoaparat za pravilno nastavitev izravnave beline, kar omogoča naravnejše fotografiranje z bliskavico.

Večvmesniški nastavek – Ta izdelek je namenjen za uporabo z bliskavico na večvmesniškem nastavku.

Program FOTO

, ,

Foto Pribor