Akcija!

Bose L1® Model 1S z B1 bas modulom in T1 ToneMatch® mešalno enoto

 • Primeren za prireditve z do 300 poslušalci.
 • Line array zvočnik z 12 pogonskimi enotami omogoča 180- stopinjsko horizontalno disperzijo zvoka.
 • Sistem omogoča enakomeren in uravnotežen zvok in zmanjšano izgubo glasnosti glede na oddaljenost od zvočnika.
 • Enostavna sestava sistema omogoča enostaven transport, sestavo in spravilo sistema.
 • Štiri kanalna ToneMatch avdio mešalna enota s studijskimi efekti
 • B1 bas modul vključen.
Preberi več...
Garancija zadovoljstva

2.407,40 2.287,03

ali

€95,29 x 24

Na zalogi

 • Primeren za prireditve z do 300 poslušalci.
 • Line array zvočnik z 12 pogonskimi enotami omogoča 180- stopinjsko horizontalno disperzijo zvoka.
 • Sistem omogoča enakomeren in uravnotežen zvok in zmanjšano izgubo glasnosti glede na oddaljenost od zvočnika.
 • Enostavna sestava sistema omogoča enostaven transport, sestavo in spravilo sistema.
 • Štiri kanalna ToneMatch avdio mešalna enota s studijskimi efekti
 • B1 bas modul vključen.

Porabite manj časa za sestavljanje in več za uživanje v zmogljivostih sistema. Novi Bose L1® Model 1S, prenosni line array sistem omogoča optimalno kombinacijo uporabnosti in zmogljivosti. Sistem je tako kompakten in lahek, da omogoča enostavno sestavo, hkrati pa dovolj močan, da z zvokom napolni srednje velik prostor. Sistem je zelo primeren za soliste, ansamble in splošna ozvočenja. Vključuje B1 bas modul za boljšo reprodukcijo nizkih tonov. Sistemu lahko dodate še en B1 bas modul.

Vaš zvočniški sistem naj stoji za vami

Pokončna oblika sistema z majhnimi, skupaj nameščenimi pogonskimi enotami, omogoča sevanje zvoka sistema L1® Model 1S naprej in vstran -horizontalni kot sevanja je 180 stopinj, vertikalno pa skoraj vzporeden snop zvoka – kar zmanjšuje morebitne neželene odmeve. To pomeni enakomeren, uravnotežen zvok na odru in v dvorani, jakost zvoka pa v primerjavi s konvencionalnimi zvočniki z oddaljenostjo od zvočnika zelo malo upade.

Edinstvena Bose tehnologija omogoča rabo sistema kot ozvočenje ali kot monitor. Sistem lahko stoji za ali ob izvajalcu, v vsakem primeru izvajalec sliši tisto, kar sliši tudi občinstvo. Tako sistem lahko upravlja sam in ni potrebe po klasičnih odrskih monitorjih, mešalnih mizah in sistemih ozvočenja.

Mobilnost sistema

Vse tri sestavne dele sistema L1® Model 1S – radiatorski zvočnik, podaljšek in podstavek/ojačevalnik je moč zelo enostavno sestaviti in dodatna stojala za zvočnike niso potrebna. Sistem uglasite v nekaj minutah, v približno enakem času pa je sistem spet pospravljen. Pri tem so v veliko pomoč tri priložene transportne torbe, ki obenem tudi olajšajo transport.

Globok bas iz majhnega ohišja

B1 bas modul je prenosljiv nizkotonski zvočnik. Je lažji in manjši od primerljivih enako zmogljivih nizkotonskih zvočnikov in omogoča natančno reprodukcijo nizkih tonov večine instrumentov in vokalov. Kasneje dodate dodate še drugi B1 bas modul. V tem primeru se lahko odločite tudi za sistem z enim B2 bas modulom Bose L1® Model 1S z B2 bas modulom in ToneMatch® mešalno enoto črn.

Zmogljiv večkanalni audio pogon

Dodatna T1 ToneMatch® avdio mešalna enota z L1® sistemom omogoča priključitev dodatnih glasbenih instrumentov in mikrofonov. Ponuja nam tudi fine nastavitve zvoka z zmogljivimi nastavitvami efektov in barve zvoka.

Prednastavitve v kompaktni štirikanalni enoti ToneMatch® omogočajo upravljanje na dotik. Samo s pritiskom na gumb izberite med stotinami natančnih izboljšav zvoka instumentov in mikrofonov.
ToneMatch® enota ponuja tudi raznovrstno in bogato paleto sudijskih možnisti, dodatnih efektov in dinamike zvoka. Povezana je samo z enim digitalnim kablom na L1® Model 1S sistem, kar zagotavlja enostavno in hitro nastavitev.

Dodatne lastnosti

Spatial Dispersion™ in Articulated Array zvočniška tehnologija omogočata zvočniku široko in enakomerno pokrivanje prostora z zvokom. 12 majhnih pogonskih enot je s pomočjo tehnologije Articulated Array razporejenih v vitkem, pokončnem ohišju – tako ustvarijo skoraj 180-stopinjski horizontalni kot sevanja, enakomeren in uravnotežen zvok.

Ojačevalniki, vgrajeni v podstavku omogočajo natančno, kristalno čisto ojačenje zvoka siema L1® Model 1S z enim B2 bas modulom.


Priključek za ToneMatch® 
na podstavku – za digitalno avdio povezavo s ToneMatch® avdio mešalno enoto in njeno napajanje.

Analogni vhod, trim kontrola in signalna/clip LED za povezavo analognega vhoda z 6.35 mm (1/4”) TRS vtikačem (jack). Uporabno za instrumente, druge avdio vire kot so DJ mešalne mize, MP3 predvajalniki, računalniki ali DVD predvajalniki.

Izhod za bas module za ojačeni izhodni signal za napajanje enega ali dveh B1 bas modulov ali enega B2 bas modula. Sistem L1® samodejno prilagodi ekvalizacijo glede na to, koliko ali kateri bas modul je priključen.

Štiri medsebojno povezane komponente odpravljajo potrebo po stojalih za zvočnike in kablih. Za sestavo potrebujete le nekaj minut.

Iztegljive noge podstavka omogočajo stabilnost podstavka/ojačevalnika L1® Model 1S in nanj pritrjenega zvočnika. Štiri iztegljive noge se hkrati iztegnejo iz ohišja za enostavno postavitev, hkrati pa pri transportu podstavek ne zasede veliko prostora.

Priročne transportne torbe – po ena za zvočnik, bas modul in podstavek/ojačevalnik – omogočajo enostavnejši transport na in z dogodka.

Iztegljive noge podstavka omogočajo stabilnost podstavka/ojačevalnika L1® Model 1S in nanj pritrjenega zvočnika. Štiri iztegljive noge se hkrati iztegnejo iz ohišja za enostavno postavitev, hkrati pa pri transportu podstavek ne zasede veliko prostora.

ToneMatch® avdio procesor z dodatno vgrajenimi avdio efekti omogoča uporabo štirih neodvisnih kanalov z vgrajeno knjižnico ToneMatch®, ki vsebuje prednastavitve za mikrofone in glasbene inštrumente, ter z vgrajeno zEQ ekvalizacijo in kompletno paleto studijskih efektov in avdio procesiranja.

S patentiranimi ToneMatch® prednastavitvami lahko optimizirate in prilagodite svoj L1® sistem naravnemu zvoku posameznih inštrumentov in vokalov. Vgrajenih je več kot sto hitro in enostavno dostopnih prednastavitev, ki jih lahko neodvisno določate vsakemu kanalu. Na razpolago je neomejeno brezplačno osveževanje s pomočjo vašega računalnika – preko USB priključka, povezanega s ToneMatch® procesorjem.

Patentiran zEQ modul avtomatsko prilagodi nivoje tonskih nastavitev glasu ali inštrumentov, ter tako poenostavi fine nastavitve vašega zvoka. Običajni mikserji imajo fiksne nastavitve EQ obsegov, ki žal ne morejo natančno določati vpliva na želene frekvence, medtem ko lahko z zEQ natančno določate nizke, srednje in visoko frekvenčne nivoje za izbrane izvore zvoka.

Single-band ParaEQ modul lahko natančno fokusira frekvence, ki jih določite za vsak neodvisni kanal, kar je zelo uporabno orodje za preoblikovanje, oziroma nastavitev problematičnih frekvenc v različnih prostorih.

Pet različnih tipov odmeva (majhen, srednji, velik), predodmev (plate) , ter votel odmev (cavern), kot tudi decay time (čas izzvenitve), ter mix level and brightness, ki jih lahko nastavite za vsak kanal posebej.

Tri tipe zakasnitev (delay types) – analogni, digitalni ali tape način lahko posamezno določite na izbrane kanale, skupaj s kontrolo za feedback, ter mix nivoji za vsak posamezen kanal. Na primer: Lahko izberete »tape delay« za vokal na kanalu 1 in »analog delay« za kitaro na kanalu 2.

Deset modulacijskih efektov (trije tipi »chorus«, dva tipa »flange«, štiri »phaser« modulacije ter en »tremolo« efekt), katere lahko določite neodvisno, na izbranih kanalih, pri čemer lahko kontrolirate določene parametre za vsak kanal posebej.

Kromatski tuner modul za enostavno nastavitev inštrumentov.

Sedem tipov dinamičnega procesiranja (trije kompresorski, limiter, de-esser, kick gate and noise gate), ki jih lahko uporabite za vsak posamezen kanal.

Modul »Scene« omogoča memoriranje, ponovitev ali dodatno urejanje vseh nastavitev ToneMatch® avdio procesorja kadarkoli to želite. To vam omogoča poenostavljeno nastavljanje, če pogosto uporabljate L1® sistem v različnih okoljih. Procesor ima na razpolago pet prednastavitev, varianto Bose scene, pet možnosti Myscenes, ter dodatno še pet možnosti, ki so na razpolago drugim uporabnikom L1® sistemov.

Aux opcija (kanali 1 – 3) omogoča prenos čistega avdio signala (pre-fader or post-fader) na aux izhod – za povezavo dodatnih L1® sistemov, ali snemalnih naprav. Neodvisne kontrole glasnosti omogočajo optimalen nivo izhodnega signala.

Channel volume, mute in FX mute (1 – 4/5) za nastavitev glasnosti posameznih kanalov, za muting na posameznih kanalih, ter muting za vse efekte na izbranih kanalih.

Master volume nastavitev skupne glasnosti »master« izhoda.

Phantom power omogoča napajanje +48V za mikrofone na izhodnih kanalih 1 – 3.

ToneMatch® kabel prenaša avdio signale z L1® podstavka in zagotavlja napajanje za ToneMatch® avdio procesor.

Montažna plošča in držalo omogoča varno priključitev ToneMatch® avdio procesorja na sistem L1®.

Tehnični podatki

Dimenzije

L1® Model 1S zgornji zvočnik

 • Višina: 111,00 cm
 • Širina: 9,00 cm
 • Globina: 10,50 cm
 • Teža: 7,40 kg

L1® Model 1S spodnji zvočnik

 • Višina: 100,60 cm
 • Širina: 10,60 cm
 • Globina: 10,50 cm
 • Teža: 3,80 kg

L1® Model 1S podstavek/ojačevalnik

 • Višina: 12,80 cm
 • Širina: 26,20 cm
 • Globina: 69,20 cm
 • Teža: 10,70 kg

B1 bas modul

 • Višina: 38,00 cm
 • Širina: 26,00 cm
 • Globina: 45,00 cm
 • Teža: 11,40 kg

T1 ToneMatch® avdio procesor

 • Višina: 6,70 cm
 • Širina: 16,60 cm
 • Globina: 20,90 cm
 • Teža: 1,00 kg

Vhodi/izhodi

L1® Model 1S sistem

 • Analogni izghod 6,35 mm (1/4”) TRS vtič (jack vtič) or TRS kabel, ki se prilega široki paleti ostalih naprav. Samo nastavite jakost, da dosežete željen nivo glasnosti.
 • ToneMatch® vhod zagotavlja moč in glasbo v in iz ToneMatch® engine samo z enim ethercon kablom.
 • Bass modul izhod povezuje to B1 ali B2 bas modul.

T1 ToneMatch® avdio procesor

 • Mikrofonski/Linijski vhod (1 – 3) kombiniran analogni konektorji omogočajo priklop tako uravnotežene XLR kable, kot tudi 6,35 mm (1/4”) TRS kable (jack vhod)
 • Linijski vhodi (4/5, L/R) ozirom analogne stereo povezave na tipkovnico, mešalno mizo ali računalnik. Vhodi so namenjeni uravnoteženim 6,35 mm (1/4”) TRS kablom (jack vhod). Nastavljiva kontrola vpliva na oba kanala.
 • Krmilniki in LED signali (1 – 4/5) za nastavitev nivoja vhodnih signalov. Zelena/rumena/rdeča LED lučka prikazuje status in pomaga uravnavati nivojske lastnosti.
 • Izhodi (1 – 3) na predojačevalec za povezavo kanalov očistijo signale namenjene snemanju ali posredovanju drugim ojačevalcem z uravnoteženim 6,35 mm (1/4”) TRS kablom (jack vhod).
 • Aux izhod lahko uporabimo v AUX načinu za ustvarjanje prepletenih neodvisnih kanalov 1 – 4/5 za preusmeritev na druge ojačevalce ali snemalnik.
 • Glavni analogni izhod za povezavo več L1® sistemov, ojačevalcev ali snemalnika z uravnoteženim 6,35 mm (1/4”) TRS kablom (jack vhod). Izberite jakost glavnega tonskega načina.
 • ToneMatch® priključek je namenjen povezavi na L1® Model 1S ojačevalnik na podstavku s priloženim ToneMatch® digitalnim kablom.
 • USB vhod je namenjen posodobitvam ToneMatch® naprave in shranjevanju posameznih scenskih nastavitev na računalnik.

Vsebina pakiranja

 • L1® Model 1S podstavek/ojačevalnik in kabel
 • Torba za podstavek
 • B1 bas modul in kabel
 • T1 ToneMatch® avdio procesor in kabel
 • Ovitek za B1 bas modul
 • L1® Model 1S radiatorska zvočnika
 • Torba za radiatorska zvočnika
 • ToneMatch® ovitek in prenosna torba
 • Pritrditvene objemke za ToneMatch® avdio procesor

Pogosta vprašanja

Ali vsak član ansambla potrebuje svoj L1® sistem?

Ne. V nekaterih primerih – npr. ozvočenje večje skupine na manjšem odru lahko dva ali več glasbenikov, stoječ drug poleg drugega uporabljajo en L1® sistem, ne da bi pri tem bistveno okrnili prednosti sistema.

Zakaj ima podstavek/ojačevalnik L1® Model 1S sistema samo en analogni vhod?

Podstavke/ojačevalnik je oblikovan tako, da je enostaven in kompakten – ne pa natrpan s priključki. Glasbeniki, ki potrebujejo več vhodnih priključkov lahko dokupijo T1 ToneMatch® avdio mešalno enoto, ki je posebej zasnovana za Model 1S sistem.

Lahko dodam več bas modulov?

Ojačevalnik sistema ima dovolj moči za napajanje dveh B1 bass modulov ali enega B2 bas modula.

Ali lahko priključim pasivni bas zvočnik na izhod za bas modul?

Priporočamo, da na izhod za bas modul priključujete le Bose® B1 ali B2 bas modula; bas moduli in vgrajeni ojačevalnik so zasnovani tako, da omogočajo pravilno ekvalizacijo in moč, kadar so povezani.

Kje lahko najdem več tehničnih informacij in komentarjev o L1® sistemih?

Obiščite L1® Systems Users Forum (anlg.) za diskusije o tehničnih podrobnostih, interaktivna orodja, video predstavitve in druge vire pomoči za L1® sisteme.

Bose zvočniki

Za glasbenike