Akcija!

Slušalke Bose sleepbuds™ za spanje

Garancija zadovoljstva

269,95 239,95

Ni na zalogi

Spanec. Končno!

Vsi smo to že doživeli. Noči, ko nismo mogli zaspati zaradi motečih zvokov – morda smrčanja, prometa ali glasnih sosedov. Odločili smo se, da nekaj ukrenemo – izdelali smo slušalke z vgrajeno tehnologijo prekrivanja hrupa. Oblikovane so tako, da so brezžične, res majcene in omogočajo udobno nošenje, z enkratnimi vgrajenimi zvoki pa učinkovito prekrijejo nezaželen hrup in vas zazibajo v spanec. Zbudili se boste spočiti, sveži in pripravljeni za nov dan.

Značilnosti

POMIRJAJOČI ZVOKI

Bose sleepbuds™ slušalke so zasnovane tako, da vam pomagajo spati. Namesto glasbe predvajajo pomirjujoče zvoke, ki prekrivajo neželen hrup in vam pomagajo zaspati ali omogočajo miren spanec.

RESNIČNO BREZŽIČNO

Resnično brezžične sleepbuds™ slušalke, brez motečih kablov, tako da se lahko nemoteno premikate med spancem.

UDOBNO/ZANESLJIVO

Majcena slušalka in mehki StayHear+ vložki (v treh velikostih S/M/L) so oblikovani tako, da ne motijo spanja na boku in ne izpadejo niti ob premetavanju. Udobno in tesno se namestijo v ušesu za dober spanec.

POLNILNA ŠKATLICA

Priložena polnilna škatlica je nadvse primerno mesto za shranjevanje in zaščito vaših sleepbuds slušalk kadar jih ne uporabljate. Škatlica tudi zagotavlja eno rezervno polnjenje slušalk, kadar nimate priložnosti, da bi jo priključili na polnilec . Idealno za potovanje.

Baterija

 

Polnini silver-zinc mikro bateriji zagotavljata do 16 ur uporabe z enim polnjenjem.

BUDILKA

Z uporabo Bose Sleep aplikacije lahko nastavite alarm za bujenje, ki ga slišite samo vi, tako da ne motite osebe, ki spi poleg vas.

Boljša rešitev za nezaželen hrup

Namesto glasbe Bose sleepbuds predvajajo pomirjajoče zvoke, ki prekrijejo moteč nočni hrup. Kot vodilni pri uporabi tehnologije aktivne nevtralizacije hrupa, smo se vprašali, kaj storiti za dober spanec. Ugotovili smo, da je ta tehnologija primerna in ena izmed najboljših rešitev za miren spanec. Odstranili smo zvoke v območju frekvenc, ki vas ohranjajo budne, predvsem pa v območju človeškega glasu.

Prijeten spanec z Bose sleepbuds slušalkami.

(1) Male polnilne baterije, (2) pomirjujoči zvoki z desetimi prednastavitvami, (3) Prilegajoče slušalke za dušenje zunanjega hrupa

Ena aplikacija za boljši počitek

Zaspati ni ravno lahko, zato smo izdelali Bose Sleep aplikacijo, ki je enostavna za nastavitev in prilagoditev sleepbuds slušalk vašim potrebam. Naložite brezplačno aplikacijo, izberite zvok, glasnost in kako dolgo želite uporabljati sleepbuds slušalke med spanjem. Vsako noč lahko uporabite enake nastavitve ali pa preizkusite različne možnosti in ugotovite, katera vam najbolj ustreza.

Spanje še nikoli ni zvenelo tako dobro

Uživajte v ritmu valov, ki nežno pljuskajo ob obalo. Pustite se uspavati nežnemu šelestenju listja. Občutite prasketajoče in udobje tabornega ognja ob večerni serenadi čričkov. Izberite enega od desetih pred naloženih pomirjujočih zvokov, ki so bili izbrani kot najbolj učinkoviti pri prekrivanju hrupa in sproščanju. In ker vedno stremimo k temu, da vam ponudimo kar najboljšo izkušnjo, bomo v bodoče pripravili še več zvokov, ki bodo na voljo ob posodabljanju programske opreme.

Udobno in prijetno

Niti dve ušesi nista enaki. Zato da bi zaobjeli večino oblik in velikosti ušes in upoštevali tudi tiste, ki spijo na boku, smo uporabili izsledke tridimenzionalnega skeniranja geometrije ušesa in jih uporabili pri oblikovanju slušalke, ki je komaj kaj večja od zrna graha. Sleepbuds™ slušalkam so priložene 3 velikosti StayHear+ ušesnih vložkov (S/M/L) s prilagodljivim repkom ki se prilegajo notranjemu žlebu uhlja.

Brez skrbi. Pokrijte glavo z blazino ali odejo, ali pa se zvijte v klopčič. Ne glede spalni položaj bodo vaše slušalke udobno in varno ostale v ušesu celo noč.

Več kot škatlica

Kombinacija škatlice za hrambo in polnjenje varuje in polni vaše sleepbuds™ slušalke, kadar niso v uporabi. Škatlica je magnetizirana, zato se slušalke med polnjenjem ne morejo premikati. Škatlica omogoča tudi eno kompletno polnjenje slušalk tudi kadar ni priključena na napajanje – zelo priročno, ko ste na poti.

Tehnični podatki

Dimenzije/Teža

Sleepbuds: 2,38 x 2,69 x 1,42 cm (VxŠxG) (2,3 g vsaka)
Case: 2,70 x 7,70 x 7,70 cm (VxŠxG) (111,41 g)

VSEBINA PAKIRANJA

Bose sleepbuds™ slušalke
Torbica/polnilec
3 pari StayHear+ vložkov (S/M/L)
Stenski polnilec
USB kabel
Torbica za prenašanje

Podrobnosti

Akumulatorske srebro-cink baterije
Čas polnjenja: do 8 ur za slušalki
Kapaciteta baterije: do 16 ur delovanja z enim polnjenjem
Polnilna škatlica: trajanje polnjenja do 3 ure

Pogosta vprašanja

Kako vem, če je moja naprava kompatibilna?

Vaša naprava (tablica, pametni telefon, ….) mora podpirati Bluetooth® Low Energy (imenovan tudi Bluetooth Smart) da bi pravilno delovala z Bose sleepbuds slušalkami. Apple z iOS 10 ali več in Android 5.0 ali novejše naprave podpirajo Bluetooth® Low Energy.

Zakaj je pri izdelku uporabljena tehnologija prekrivanja hrupa namesto tehnologije aktivne nevtralizacije? Kakšna je razlika?

Tehnologija aktivne nevtralizacije hrupa je najbolj učinkovita v okoljih, kjer je prisoten hrup nižjih frekvenc (letala, avtobusi in podobno); v Bose Active Noise Cancelling izdelkih je kombinirana s pasivno tehnologijo, tako da je sorazmerno učinkovita pri vseh frekvencah. Seveda pa nobena kombinacija tehnologije, ne aktivne ne pasivne ne more v celoti zadušiti nezaželenih frekvenc, še posebno ne frekvenčnega območja človeškega govora. In ko vas zvok moti – kot na primer smrčeči partner – si želite, da ga ne bi slišali. Prekrivanje hrupa vam to omogoča. Tehnologija prekrivanja hrupa je učinkovita zaradi načina kombiniranja različnih zvokov v notranjem ušesu; če je kombinacija frekvenc prava in je ena (zvok prekrivanja) nekoliko bolj glasna od druge (motečega zvoka), notranje uho in možgani ne morejo zaznati motečega zvoka. Na kratko, aktivna nevtralizacija ustvarja tišino v naših ušesih, prekrivanje zvoka – v pravih razmerah – ustvarja tišino v naših možganih. Bose slušalke za prekrivanje hrupa kombinirajo pasivno dušenje nezaželenega hrupa in izbor zvokov, katerih naloga je, da prekrijejo hrup, ki ga niso zadušili vložki. Oba načina delujeta v sinergiji, zato lahko prekrivne zvoke poslušate pri glasnosti, ki pomirja in vas postopoma uspava.

Ali lahko z Bose sleepbuds slušalkami poslušam lastno glasbo?

Ne. Bose slušalke za prekrivanje hrupa so bile načrtovane  izključno za reševanje problema nezaželenega hrupa, ki vam bodisi onemogoča zaspati ali onemogoča miren spanec. Z namenom, da oblikujemo izdelek, dovolj majhen, da je udoben za spanje in ima baterijo, ki zadošča predvajanje zvoka celo noč, smo se odločili, da zvoka s temi slušalkami ne bo mogoče pretakat. Namesto tega smo zvoke naložili v obe slušalki in se predvajajo lokalno, zato se je dramatično podaljšal čas delovanja tako majhne slušalke.

Ali lahko v slušalki naložim lastne zvoke?

Ne. Vse zvoke bo zagotavljal Bose, s tem lahko optimiziramo učinek prekrivanja in/ali sproščanja.

Kako lahko upravljam sleepbuds slušalki saj na njih ni kontrol?

Vse uporabniške nastavitve so mogoče z Bose Sleep aplikacijo. Ta vključuje izbiro zvokov, upravljanje glasnosti, nastavitev bujenja in posodabljanje slušalk. Slušalke se samodejno vključijo, ko jih vzamete iz škatlice.

Kaj, če ne želim poslušati prekrivnih zvokov celo noč?

Bose sleepbuds so prednastavljene tako, da predvajajo zvoke celo noč. Priporočamo vam, da obdržite to nastavitev, tako da je vaš spanec varen pred morebitnimi motnjami celo noč; med spanjem se namreč pojavlja več mikro bujenj, ki jih ne zaznate a še vedno negativno vplivajo na kakovost spanja. Seveda pa lahko še vedno s pomočjo aplikacije Bose Sleep nastavite časovnik, ki bo po preteku nastavljenega časa utišal zvok.

Ali bom še vedno slišal alarm bujenja, če se baterija mojega telefona ponoči izprazni?

Seveda. Če se baterija vašega pametnega telefona izprazni in se povezava s slušalkami prekine, bodo slušalke še vedno samodejno predvajale prvi nastavljen alarm za bujenje. Torej, dokler sta bateriji slušalk še aktivni, boste vedno slišali alarm.

Ali bom med uporabo slušalk lahko slišal morebitne alarme, na primer požarni alarm, hišni alarm ali otroški alarm?

Bose sleepbuds slušalke so načrtovane tako, da prekrijejo nezaželene zvoke in motnje med spanjem. Seveda to lahko vpliva na zmožnost zaznavanja zvokov kot so npr. alarmi, opozorilni sistemi, osebe ali živali. Zato je potrebno natančno prilagoditi glasnost prekrivnega zvoka tako, da ustreza vašim potrebam. S pomočjo aplikacije nastavite glasnost tako, da prekrije moteče zvoke, hkrati pa omogoča, da še vedno slišite zvoke, ki jih želite slišati. Če ste kljub temu še vedno zaskrbljeni, da ne boste slišali pomembnih zvokov, se morda lahko zanesete na partnerja, uporabljate samo eno slušalko ali pa nastavite časovnik samo za obdobje, ki je potrebno, da trdno zaspite.

Ali lahko uporabljam samo eno od slušalk za spanje?

Da. Lahko izberete samo eno od slušalk. Vzemite jo iz škatle, namestite in predvajajte izbrani zvok.

Ali so Bose sleepbuds slušalke odporne na znoj in/ali vodo v mojih ušesih?

Da. Slušalke so odporne na znoj in vlago. To pa ne velja za polnilno škatlico saj to ni izdelek, ki bi ga nosili na sebi in je zasnovana za hrambo v varnem okolju (npr. na nočni omarici).

Ali Bose sleepbuds slušalke oddajajo elektromagnetno ali radiofrekvenčno sevanje?

Bose sleepbuds slušalke dosegajo standard ultra-nizke izpostavljenosti sevanju saj med nočnim delovanjem ne pretakajo glasbe ali druge vsebine z druge naprave. Predvajajo vsebino, ki je prednaložena v slušalkah. Dodatno pa uporabljajo Bluetooth radio razreda III, ki ima najnižjo moč oddjanja med vsemi Bluetooth razredi. Količina oddanega sevanja je enaka delčku tiste, ki jo klasične Bluetooth slušalke oddajo med samo enim telefonskim klicem.

Dodatno pa se ukvarjamo še z razvojem nove funkcije imenovane ”način brez telefona”, ki bo omogočala prekinitev povezave s telefonom, a še vedno omejeno funkcionalnost. Ta funkcija bo kmalu na voljo.

Ali so Bose sleepbuds slušalke medicinski pripomoček?

Ne. Bose sleepbuds slušalke so običajen izdelek za široko uporabo. Zato za nakup ne potrebujete recepta ali priporočila zdravnika.

Katere so prednosti srebro-cink baterij?

Ker je to izdelek, ki ga boste uporabljali daljši čas med spanjem, smo posebno pozornost namenili izbiri baterije. Srebro-cink baterije uporabljajo posebno kemijsko reakcijo, ki samodejno omeji izhodno moč zaradi večje varnosti. Te baterije so bile testirane v Underwriters Laboratories (UL) in so certificirane z UL2054 standardom za baterije.

Zakaj je ta učinek boljši od avdio naprave ali ušesnih čepkov?

Avdio naprave v spalnici in ušesni čepki sta trenutno dva najbolj pogosta načina kako se izogniti motečemu hrupu v času spanja. Toda nobeden od teh dveh načinov ni dovolj učinkovit, da bi preprečil moteči hrup, še posebej takrat, kadar je izvor hrupa poleg vas ležeči smrčeči partner. Poleg tega je pri običajnih čepkih prisoten strah, da boste zjutraj preslišali budilko. Bose sleepbuds sinergijsko združujejo principa avdio naprave in čepkov in omogočajo odlično blokado hrupa, s tem da pri njihovi uporabi ni bojazni, da se ne bi zjutraj pravočasno prebudili.

Kakšna je razlika med Bose sleepbuds slušalkami in običajnimi slušalkami?

Bose sleepbuds slušalke so bile že v samem začetku zasnovane tako, da so posvečene enemu samemu namenu in to zagotvo ni bil ta, da postanejo samo še en par slušalk. Začelo se je z osnovnim problemom, to je nezaželenim hrupom v spalnici in tu smo se usmerili v natančno načrtovanje izključno namenjeno rešitvi tega problema. Oblikovanje nas je vodilo v optimizacijo različnih zahtev , ki jih morajo opravljati slušalke – predvsem pa v optimizacijo velikosti in kakovosti zvoka.

Ker večina ljudi spi na boku tako, da ima eno uho v blazini, je bilo oblikovanje vušesne slušalke, ki ne bi motila med spanjem, glavni cilj – to lahko opazite, če primerjate velikost sleepbuds slušalke z ostalimi vušesnimi slušalkami na tržišču. Zvoki, ki jih predvaja slušalka so bili prav tako natančno zasnovani in omogočajo  kar največje prekrivanje hrupa, hkrati tudi sproščajo, odlično tesnenje slušalk pa omogoča predvajanje z zmerno glasnostjo.

Ali lahko dolgotrajno poslušanje Bose sleepbuds slušalk poškoduje moj sluh?

Omejili smo maksimalni zvočni pritisk (SPL) tako, da ne presega 70dBA. Ta omejitev je prevzeta po najbolj restriktivnih referencah, ki jih upoštevamo in jih je postavila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), to je: ”Vpliv hrupa okolja na zdravje”, oddelek 1.1.2. Tam je definirano, da ni opaznega vpliva oziroma poškodb sluha, če hrup ne presega 75 dBA, povprečno v osmih urah. Večina mednarodnih standardov zato uporablja pravilo prilagajanja časa izpostavljenosti s podvajanjem zmanjševanja za vsake 3 dB. Preračun torej pomeni, da je 75 dBA v povprečju osmih ur enako kot 70 dBA v povprečju štiriindvajsetih ur.

Preberite si World Health Organization’s 1980 Environmental Health Criteria for Noise document.

Za primerjavo, ameriški center za nadzor nad boleznimi in Inštitut za delovno medicino in zdravje sta v letu 1998 izdala dokument, v katerem je v 3.poglavju povzetek študije, ki ugotavlja od 0 do 5% povečano možnost poškodbe sluha po 40 letih izpostavljenosti po 8 ur dnevno hrupu 80dB. Preberite originalni dokument NIOSH document.

Podobno je v EU predpisala direktiva o Hrupu v delovnem okolju (Direktiva 2003/10/EC) izpostavljenost hrupu brez zaščite največ 80 dB za največ 8 ur. Pod to mejo ni drugih omejitev izpostavljenosti. Preberite originalni dokument Noise at Work Regulations document.

Kolikšna je garancijska doba za Bose sleepbuds slušalke?

Bose sleepbuds slušalke so edinstvena posodobitev Bose asortimana. Kot prvemu izdelku v svoji kategoriji smo jim zagotovili garancijo, ki je posebej prilagojena temu izdelku. Bose sleepbuds slušalke imajo omejeno 2 – letno garancijo.